Aydın Protokolü Esnafın İftar Sofrasına Konuk Oldu

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen iftar yemeğinde Aydın protokolü ve il genelindeki esnaf örgütü temsilcileri bir araya geldi.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit'in ev sahipliğinde Karya Restoranda düzenlenen iftar yemeğine Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Aydın Defterdarı Sabahattin Parmakerli, Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve il genelindeki esnaf örgütü temsilcileri katıldı.
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar yemeğine katılan Aydın protokolü ve il genelindeki esnaf örgütü temsilcileri he birlikte oruçlarını açma fırsatı buldu. İftar yemeğinin ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua yapıldı.
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, düzenlenen iftarlarla Ahilik geleneğinin bir öğretisi olan dayanışma ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Bu etkinliklerle esnaf ile protokolü bir araya getirerek dostlukların pekiştirilmesine katkı sağladıklarını belirten Akşit, "Kaynaşma ve yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı Ramazan ayında bu güzel diyaloglara katkıda bulunmak istiyoruz. Sıkıntılı günlerimizde birbirimizi arayalım, birbirimize yardımcı olalım, lokmalarımızı paylaşalım. Fakiri fukarayı unutmayalım, zor günleri hep birlikte aşalım. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Şu günlerde hepimizin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Esnaf örgütlerinin sağlam yapıya sahip olmasının nedeni, teşkilata ruh veren, manevi güç kazandıran 700 yılı aşkın köklü geleneği olan Ahilik geleneğine sıkı sıkı sarılmalarıdır. Sanat ve ticaretin iyi ahlakla yoğrulduğu felsefeyi emreden Ahilik geleneği, yardımlaşmayı, dürüstlüğü, dayanışmayı öngörür. Ramazan'da da bu geleneği doyasıya yaşamayı hedefliyoruz" diye konuştu.