30 Ağustos Zafer Bayramı Kars'ta coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, 88. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da törenlerle kutlandı. İlk tören Hükümet Konağı Atatürk anıtı önünde saygı

30 Ağustos Zafer Bayramı, 88. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da törenlerle kutlandı. İlk tören Hükümet Konağı Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardından Vali Ahmet Kara ve 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, orduevinde tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önündeki törenlerde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Kurmay Yüzbaşı Özcan Kurt, 30 Ağustos'un yüce Türk ulusu ve kahraman Türk ordusunun el ele ve gönül birliği içinde kazandığı zafer günü olduğunu söyledi.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarh Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Tanrıverdi ise "30 Ağustos Zaferi ve Türk Tarihi açısından önemi" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak resmi geçit töreni yapıldı. Tören daha sonra Kars Garnizon Şehitliği'nde devam etti. Törenlere; Kars Valisi Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Vali Yardımcıları, askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla coşku içerisinde kutlandı.