Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin:

Uluslararası Antalya Üniversitesi temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çağdaş uygarlığa ulaşmak için gençlerimizi her alanda eğitmek zorundayız" dedi

Tbmm Başkanı Mehmet Ali Şahin:
Uluslararası Antalya Üniversitesi temel atma töreninde konuşan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çağdaş uygarlığa ulaşmak için gençlerimizi her alanda eğitmek zorundayız" dedi.
Antalya'nın Döşemealtı İlçesine kurulacak Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin temel atma töreni Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak ve Yusuf Ziya İrbeç, Rixos Oteller zinciri Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince ve belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.
İlk etapta 300 dönümlük alana kurulması planlanan üniversitenin temel atma töreninde konuşan Rixos Oteller zinciri Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, üniversitede yüzde 50 oranında yabancı eğitmen ve öğrenciyi bir arada bulundurmak istediklerini belirtti. Antalya'nın başarılı bir üniversiteye sahip olduğunu anlatan Tamince, şöyle konuştu: "Araştırmalarımız sonucu Antalya'nın birden fazla üniversiteye sahip olması gerektiğini gördük.
Antalya'nın büyüyen, yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı var. Organize sanayiye duyulan istihdam bizleri böyle bir işe sürükledi. Bugün itibarı ile resmiyet kazandı. Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Üniversite, uluslararası tecrübe ve eğitmenlerle çok önemli bir eksikliği giderecektir. Buradan söz veriyorum ki 5 yıl içerisinde dünya da ve bölgede ciddi anlamda ses getirecektir. Yüzde 50 yabancı öğrenci olacak. Hedefimiz Orta Asya, Rusya ve Orta Doğu'da söz sahibi olacağız."
GELECEĞE KOŞMAK
Bilimin, ekonomi ile birleştiği zaman dünya da söz sahibi ülke olunabildiğini belirten TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, "Yeni üniversitelerle aydınlık bir geleceğe koşmak ve ulaşmak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çağdaş uygarlığa ulaşmak için gençlerimizi her alanda eğitmek zorundayız. Gençlerimizi en iyi şekilde eğitip önümüzdeki ülkelerden daha hızlı koşmak zorundasınız. Üretmek zorundasınız" dedi.
Özellikle son yıllarda hayırseverlerin eğitim seferberliğine soyunduğunu belirten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi: "Bugün itibarı ile 154 üniversite oldu. Büyük mutluluk duyuyorum. Bunların 102 tanesi devlet, 52 tanesi vakıf üniversitesidir. Vakıf üniversiteleri, devletin yükünü alıyor. Türkiye'de şu an 250 tane üniversite olması lazım. 12 gün önce TBMM'den geçen kanun sonrasında burasının temeli atıldı. Bu bir dünya rekorudur. Tebrik ediyorum."
Osmanlı Devleti döneminden itibaren vakıfların toplumun sorununu çözdüğünü anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Göçmen kuşların kanadı kırıldığında bile yardım edilmesi için vakıf kurulmuştur. Bizde 2008 yılında yeni çıkardığımız vakıflar kanunu ile vakıf kurmayı kolaylaştırdık. Dün, vakıflar bölge müdürlüğünden aldığım bilgiye göre 4 bin 600 vakıf olmuş Türkiye'de. Yeter ki devlet olarak hayır hasenat yapılmasındaki engelleri kaldırın. Vakıf kurucularını potansiyel suçlu olarak görüyorsunuz."
Daha sonra protokolde bulunan başta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere bütün protokol üyeleri temel atmak için düğmeye bastı.
(ÇY-SK-HO-Y)