SGK, CHP'li meclis üyesinin ölen annesinin maaşını çektiği iddiasıyla soruşturma başlattı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve Meclis Başkanvekili Fatih Özgür hakkı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi ve Meclis Başkanvekili Fatih Özgür hakkında, 'vefat eden annesinin 10 ay boyunca maaşının çekildiği' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Adana'da yerel internet sitelerinde çıkan haberler sonrası SGK, Özgür ve kız kardeşi hakkında inceleme başlattı.16 Mayıs 2001 tarihinde vefat eden CHP'li Fatih Özgür'ün annesi Hatice Özgür'ün maaşının 21 Şubat 2002 tarihine kadar 10 ay boyunca 'vefat ettiği kuruma bildirilmeden' bankadan çekilmeye devam edildiği ortaya çıkmıştı. SKG ise 16 Mayıs 2001'de vefat eden anne Özgür'ün kanuni mirasçısı olarak CHP'li Fatih Özgür ve kızı Ela Özgür hakkında inceleme başlattı. Diğer taraftan anne Hatice Özgür'ün vefat etmesinden sonra SSK'ya ölüm bildirimi yapılmadığı ortaya çıkarken ve 21 Şubat 2002 tarihine kadar emekli maaşı 10 ay boyunca çekilmeye devam edildiği kaydedildi.

15 Nisan 2004 tarihinde SSK, Hatice Özgür'ün kanuni mirasçıları olan Fatih Özgür ve Ela Özgür'den haksız yere ödenen paranın yasal faiziyle birlikte geri ödenmesini talep etmiş ancak sonrasında dosyanın 'varis ile muris arasındaki ilişkinin muris'in ölümüyle son bulacağı gerekçesiyle' rafa kaldırdığı belirlendi.Şimdi yaklaşık 10 bira üzerindeki tutarın tahsil edilmesi için SGK harekete geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fatih Özgür ise varlıklı bir aile olduklarını annesinin emekli maaşını çekmeye ihtiyaçlarının bulunmadığını söyledi. Özgür, maaş çekme konusunda evlerinde hizmetçi olarak çalışan bir kişiden şüphelendiğini söyledi. Diğer taraftan Fatih Özgür'ün şüphelendiği hizmetçinin de annesinin ölümünden altı ay sonra vefat ettiği ortaya çıktı. Ölen Anne Hatice Özgür'ün maaşının ise 10 ay boyunca çekildiği ortaya çıkmıştı.