Q7: Zirveyi de dibi de iyi bilirim

Beşiktaş'ın yıldızı Quaresma: "Her türlü kötülüğün yaşandığı bir bölgede büyüdüm. Hayattan çok şey öğrenip buralara geldim. Zirveyi de dibi de iyi bilirim" dedi

Q7: Zirveyi de dibi de iyi bilirim
Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Bernardo Quaresma, kulübün dergisine iddialı açıklamalar yaptı. Portekizli futbolcu, sahada olduğu süre boyunca takımı için her şeyini vereceğini vurgulayarak, "Ben buraya Beşiktaş'ı ileri taşımak için geldim. Camiamıza büyük mutluluklar yaşatacağım" dedi. Beşiktaş'a gelişinden beri kendisini çok mutlu hissettiğini söyleyen Quaresma, "Bu mutluluğun getirdikleriyle taraftarlarımızın beklediği kupaları kazanacağız. İmza töreninde söylediğim 'Şampiyonluk için kanımı akıtacağım' sözünü tekrarlamak istiyorum. Sahada olduğum süre boyunca takım için her şeyimi veririm ve bunu da yapacağım" diye konuştu.

F.BAHÇE'DEN TEKLİF ALMADIM
Beşiktaş'a transfer sürecini anlatan Quaresma, "Teklifi menajerim bana ilettiğinde düşüneceğimi söyledim. Çünkü Inter'den ayrılmak istiyordum. Bunun üzerine görüşmeler başladı. Beşiktaşlı yöneticiler benim çok önemli olduğumu hissettirip güvendiklerini söylediler. Ben de imzayı attım. Fenerbahçe ya da başka bir takımdan teklif almadım" dedi. Transfer sürecinde başkan Yıldırım Demirören'in kendisiyle konuşmak için yanına kadar geldiği hatırlatılan Quaresma, "Kendisini yanımda görmek büyük bir onurdu. Onların bana güvendiğini görmek benim için en önemlisiydi. Tabii ki beni isteyen birçok takım vardı ama başkanla konuştuktan sonra mutlu olacağım yerin Beşiktaş olduğunu anladım" ifadelerini kullandı. Demirören'in, "Schuster imzaladı, sen de imzalayacaksın" sözleriyle çok mutlu olduğunu söyleyen Quaresma, "Schuster, zamanında büyük futbolcuydu, şimdi de büyük bir hoca. Onunla çalışmak, onun tarafından eğitilmek bana mutluluk veriyor" yorumunu yaptı.

O TÜR HAYATI ÇOK İYİ BİLİRİM
Quaresma, çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini vurgulayarak, "Çok yoksul bir ailede büyüdüm. Yaşadığımız bölgede uyuşturucu dahil aklınıza gelebilecek her türlü kötü alışkanlık yaygındı. Bu sebeple o hayatı iyi biliyorum. O hayattan çok şey öğrenerek bugünlere geldim. Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım. Yaşadıklarımdan hep ders çıkardım. Bunların ne anlama geldiğini ve benim için önemini ayrı tutarım" diye konuştu.

GECEKONDUDA BÜYÜDÜM
Gecekonduda büyüdüğünü, küçüklüğünün tek odalı bir evde geçtiğini anlatan Portekizli, "Hayatımızı zar zor idame ettirebiliyorduk" diye yaşadığı zorlukları hatırlattı.

'İmza törenini unutmayacağım'
Ricardo Quaresma, kendisi için BJK İnönü Stadı'nda düzenlenen imza törenini ömrü boyunca unutmayacağını söyledi. Portekizli yıldız, "Bir futbolcunun en çok isteyeceği şey; sahaya girdiğinde isminin bağırılması, taraftarların onu beklediğini bilmesidir. Ben bunu o gün sonuna kadar yaşadım ve hayatıma damga vuran olaylar arasına girdi. Kendimi Beşiktaşlı, onların parçası gibi hissettim" değerlendirmesini yaptı.