Nevşehir'de zam şampiyonu limon

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nce, içlerinde Nevşehir'in de bulunduğu istatistiki bölgede Temmuz ayı enflasyon rakamları açıkland

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nce, içlerinde Nevşehir'in de bulunduğu istatistiki bölgede Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürü Üzeyir Karakuş imzası ile yazılı olarak açıklanan Temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede zam şampiyonu limon oldu.

Açıklanan rakamlara göre, Nevşehir'in de içinde bulunduğu istatistiki bölgede limon yüzde 20,03 artış ile zam şampiyonu olurken, en fazla düşüş ise yüzde -22,53 ile dolmalık biberde oldu. 2010 yılı Temmuz ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde, ulusal bazda en yüksek artış yüzde 33,33 ile PTT koli gönderme ücretinde meydana gelirken, en fazla düşüş ise yüzde -24,86 ile karpuz'da gerçekleşti.

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde 2010 yılı Temmuz ayında TÜFE'de bir önceki aya göre yüzde -0,03 düşüş gerçekleşirken, ÜFE'de ise bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde -0,16 düşüş meydana geldi.

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü'nde enflasyon oranında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,84 artış gerçekleşti. Bu oran ulusal bazda ise yüzde 7,58'de kaldı.

Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerinden oluşan Nevşehir İstatistikî Bölgesi, bir önceki aya göre yüzde -0,03'lük düşüşle 26 İstatistikî Bölge içerisinde en fazla düşüş gösteren 21. bölge oldu.