Bursa Büyükşehir Ramazana Hazır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dostluğun, birlikteliğin ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı ay olan Ramazan'ın Bursa'da çok daha keyifli ve manevi bir havada yaşanması için hazırlıkların tamamlandığını söyledi

Bursa Büyükşehir Ramazana Hazır
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dostluğun, birlikteliğin ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı ay olan Ramazan'ın Bursa'da çok daha keyifli ve manevi bir havada yaşanması için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayı boyunca 'Temaşa-i Ramazan' programı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler ve yapılacak sosyal hizmetler hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak'ın da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Altepe, "Ramazan ayı, coşku, heyecan ve bereketin yanında, paylaşma duygularımızı en üst seviyeye çıkarıyor. Bu ayda yardımlaşmalar artıyor, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bir ay boyunca dirlik, düzen ve huzuru hissediyoruz. Bu geleneksel coşkunun sürekliliğini korumak için yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

BURSADA 138 ETKİNLİK
Başkan Altepe, tasavvuf müziğinden, animasyon gösterilerine, karagöz-hacivat oyunlarından, tiyatroya, orta oyunundan, faslı ramazan konserlerine, saz ekibinden, sanatçılara, sema gösterilerine kadar birçok farklı etkinliğin Ramazan ayında Bursalılarla buluşacağını kaydetti. Vatandaşların Ramazan ayını huzur ve neşe içinde geçirmeleri için kent merkezinde 20 ayrı etkinlik yapılacağını belirten Başkan Altepe, il genelinde toplam 138 etkinlik gerçekleştirileceğini, yerel sanatçıların yanı sıra Ahmet Özhan, Erkan Mutlu, Zeyd Soto gibi ünlü isimlerin de Bursalılarla buluşacağını ifade etti. Ramazan etkinliklerine Bosna Hersek'ten katılacak olan Zeyd Soto 21 Ağustos Cumartesi gecesi saat 22.30'da Merinos Parkı'nda bir konser verecek. Ünlü sanatçı Ahmet Özhan 28 Ağustos Cumartesi 22.30'da, Erkan Mutlu ise 4 Eylül Cumartesi saat 22.15'te Merinos Parkı'nda Bursalılarla bir araya gelecek.

ERZAK YARDIMLARI SÜRECEK
Onbir ayın sultanı Ramazan ayının dolu dolu yaşanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Altepe, "Etkinliklerimizin Ramazan ayının manevi atmosferine zenginlik katacağını düşünüyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle yaptığımız çalışmaların bir diğer boyutu da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermektir. Bu doğrultuda da gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi dar gelirlilere erzak yardımlarımız bu yıl da sürecek. 20 bin civarında erzak 7 ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Dar gelirli vatandaşlarımızın iftar ve sahurlarını kendi evlerinde mutluluk içinde yapmalarını hedefliyoruz. Yine Gönül Dostları Sosyal Yardım Dağıtım Merkezi'nde gönüllü hanımların elde ettikleri gelirlerle sağladıkları yeni elbiseler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ramazan boyunca 4 bin kişiye yeni elbise dağıtılması planlanıyor. Ramazan ayı Bursa'da her türlü yardımlaşmanın sergilendiği bir ay olacak" diye konuştu.

AŞEVİNDEN 4 BİN KİŞİ YARARLANACAK
Bursa'da geleneksel olarak gerçekleştirilen aşevi uygulamasının bu Ramazan ayında da devam edeceğini kaydeden Başkan Altepe, Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki katlı otoparkta kurulan ve yoksul vatandaşların yanında iftar saatinde evine ulaşamayan herkese hizmet verecek olan aşevinden her gün 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacağının altını çizdi. Bunun yanı sıra eski sebze halinin bulunduğu alana bir sivil toplum örgütü tarafından iftar çadırı kurulacağını kaydeden Başkan Altepe, iftar saati yolda olan vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için bu yıl ilk kez çorba dağıtım uygulaması başlattıklarını ifade etti. Başkan Altepe, Orhangazi parkı, Osmangazi Metro istasyonu, Yeşil Türbe yanı ve Merinos Parkı'nda vatandaşlara iftar saati çorba dağıtılacağını söyledi.

KARDEŞ ŞEHİRLER BURSA'DA BULAŞACAK
Başkan Altepe, bu yıl bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, Bursa'nın kardeş şehirlerinin belirli günlerde ramazan etkinliklerinde ağırlanacağını söyledi. Başta Balkan ülkeleri olmak üzere Anadolu'dan birçok şehrin Bursa ile kardeşlik protokolü imzalamak istediğini ifade eden Başkan Altepe, 19 Ağustos'ta Kütahya ve Ardahan, 22 Ağustos'ta Keles, 24 Ağustos'ta Hatay ve Mardin, 31 Ağustos'ta Bitlis ve Muş ile 1 Eylül'de de Kosova'nın Priştina kentiyle kardeşlik protokolü imzalanacağını vurguladı.