Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gerede için 1 milyon TL ayıracak

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ'ye ayrılan 3 milyon TL'lik ödeneğin 1 milyon TL'sinin Gerede'de yapılması

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, AİBÜ'ye ayrılan 3 milyon TL'lik ödeneğin 1 milyon TL'sinin Gerede'de yapılması planlanan üniversite alanının kamulaştırılması için kullanılacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Gerede İlçe Belediye Başkanı Ömer Baygın'ı makamında ziyaret etti. Başkan Baygın, ziyaretten çok memnun kaldığını dile getirdi. Belediye Başkanı Ömer Baygın, "Gerede'ye üniversite yapılması için ne gerekiyorsa üstümüze düşenden daha fazlasını yapmaya hazırız. Milletvekilimiz Yüksel Coşkunyürek'te fakültenin ilçemize açılabilmesi için büyük uğraşlar veriyor. İnşallah bu uğraşlarımız sonuçsuz kalmayacak. Fakültenin ilçemize açılacağına yürekten inanıyorum." dedi.

Sohbet esnasında Belediye Başkanı Ömer Baygın, Rektör Coşkun'a deri tablo hediye etti. Gerede Belediyesi şeref defterini imzalayan Prof. Dr. Coşkun şunları kaydetti: "Bugün üniversitemiz Gerede Meslek Yüksekokulu kampus alanı ile ilgili yapacağımız kamulaştırma çalışmaları için Gerede'de bulunduk. Yapacağımız kamulaştırma çalışmalarının Gerede'de ki yüksek öğretime katkıda bulunmasını amaçlamaktayız ve gelecekte Gerede'ye yeni birimler açmak düşüncesi içindeyiz. Sahip olduğumuz bu düşüncelerin en yakın zamanda gerçekleşmesi dileğiyle, tarihi bakımdan, doğal güzellikleri ve coğrafi konumu bakımından önemli bir pozisyonda olan Gerede'ye, Gerede'nin çok değerli Belediye Başkanı ve Değerli Gerede halkına hayırlı olması dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım."