'Referandum Türkiye'nin Ab Yolunu Açacak'

Yaklaşan halk oylaması öncesi Orhaneli'de vatandaşa seslenen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, referandumun AB yolunda Türkiye'nin önünü açacağını belirterek, "Pek çok insanın savunma hakkını kullanamadığı mevcut anayasa, 12 Eylül'den sonra demokratik ve çağdaş hale gelecektir" dedi

Yaklaşan halk oylaması öncesi Orhaneli'de vatandaşa seslenen AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, referandumun AB yolunda Türkiye'nin önünü açacağını belirterek, "Pek çok insanın savunma hakkını kullanamadığı mevcut anayasa, 12 Eylül'den sonra demokratik ve çağdaş hale gelecektir" dedi.
Yaklaşan referandum öncesi gezilerini sürdüren AK Parti İl Başkanlığı üyeleri, Orhaneli'de vatandaşlara referandumu anlattı. İftar öncesi Orhaneli'ye gelen partililer, esnafla görüştü ve referandum hakkındaki sorularını cevapladı. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Mehmet Tunçak ve Mehmet Ocakden ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun da katıldığı referandum gezisinde, protokol üyeleri iftarını vatandaşlarla beraber açtı. Duaların okunmasının ardından kürsüye gelen Milletvekili Tunçak, yeni anayasa ile vatandaşın demokratik haklara kavuşacağını belirterek, "Bu iş parti meselesi değil, hak meselesidir. Gelin hakkın elini tutalım. Gelin doğrunun peşinden koşalım. Referandumdan sonra Türkiye'nin daha demokratik hale gelecek" diye konuştu.
Ardından söz alan Milletvekili Kul, AK Parti'nin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, Türkiye'nin çağdaş medeniyetler seviyesine gelmesi için kararın millette olduğunu kaydetti.
Referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Ocakden, muhalefetin referandumu seçim havasına soktuğunu dile getirdi.

"REFERANDUM AB YOLUNU AÇACAK"
Son olarak kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Yalçın, 1982 anayasasının temel hak ve özgürlükler konusunda problemli olduğunu vurguladı. Pek çok insanın mevcut anayasa sebebiyle savunma hakkını kullanamadığını kaydeden Yalçın, anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin AB yolunda önemli adımlar atacağını söyledi. Yalçın, "Pek çok insan mevcut anayasa sebebiyle büyük sıkıntı çekti. 1982 anayasası yüzünden insanlar hapishanelerde işkenceler gördü ve faili meçhul cinayetler oldu. Birçok insan savunma hakkından faydalanamadı. Anayasa değişikliğiyle yönetim anlayışını bir adım ileriye taşıyacağız. Demokrasiyi birinci sınıf haline getirmek için referanduma 'evet' demeliyiz. Referandum sayesinde Türkiye'nin AB yolundaki engelleri aşılacak" şeklinde konuştu.
Referandumun muhalefet partileri tarafından seçim havasına sokulduğu belirten Yalçın, "Gelişmiş hiçbir ülkede yargı kendini idarenin yerine koyamaz. 28 yıldır bu anayasa tartışılıyor. Partiler ve üniversiteler bu anayasayı sorguladı. Şu anda 26 maddenin 24'üne kimse itiraz etmiyor. Muhalefet tarafından seçim havasına sokulan referandumu milletimiz izliyor. Referandum ile şehit, dul ve yetimlerin hakkı genişletilecek. Bu sebeple oyunlara kesinlikle gelmeyelim. Ben Orhaneli'den bu bilinçle güçlü bir 'evet' çıkacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Buradaki konuşmanın ardından milletvekilleri, köy gezilerini sürdürdü. Yalçın ve parti yönetim kurulu üyeleri, Orhaneli Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan şenliklerine katıldı.