Denizli Belediye Başkanı Zeybekci: Denizli'de 10 yıl sonra 147 bin kişinin turizm sektöründe çalışmasını hedefliyoruz

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale'ye gelen turistlerin kent merkezine çekilebilmesi için çeşitli projeler yürüttüklerini ifade ederek

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale'ye gelen turistlerin kent merkezine çekilebilmesi için çeşitli projeler yürüttüklerini ifade ederek ilde 10 yıl sonra 147 bin kişinin turizm sektöründe çalışmasını amaçladıklarını söyledi. Zeybekci, Denizli'nin antik kentleri, doğal güzellikleri, dünyanın en güzel koylarına 2-3 saat mesafede bulunması ve Pamukkale gibi dünya kültür mirasına sahip olmasıyla turizmde cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Denizli'de aktif olarak 147 bin sigortalı çalışan bulunduğunu, en az bu kadar daha turizm sektöründe çalışacak kadar potansiyel bulunduğunu ifade eden başkan Zeybekci, "Denizli 5 antik kentin tam ortasında bulunmaktadır. Pamukkale ise bir dünya markasıdır. Sadece Pamukkale'ye yılda 2 milyon dolayında yabancı turist geliyor. Gece gelip sabah kentimizden ayrılan bu turistlerin en az 2 katı kadar turisti Denizli merkeze çekmek için çeşitli projeler yürütüyoruz. Laodikya Antik Kenti'ni, bakanlıktan alarak kazı ve güvenliğini sağlıyoruz. Her yıl 1 milyon lira destek vererek yılın 12 ayı kazı yapılmasını sağlıyoruz. Laodikya'nın hemen üzerinde Eskihisar'a Türkiye'nin en güzel parklarımızdan bir tanesini yapıyoruz. Eskihisar'ın üzerinde ise Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri meydanı var. Kaleiçi'ni alt yapısını da yenileyerek cazibe merkezi haline getirdik. Kaleiçi, Bayramyeri ve etrafında çevre düzenleme çalışmalarımızı tamamladık. Şimdi ise valilik çevresindeki alana dünyanın en büyük Arkeoloji Müzesi'ni yapacağız. Laodikya'yı ilk aldığımızda kazı için 1 milyon lira maliyet vardı. Şimdi ise turistlerin girişinden aldığımız paralarla neredeyse sıfır maliyetle kazı işlerini yürütüyoruz." dedi.

Arkeoloji Müzesi'nde antik kentlerden çıkan eserleri sergileyeceklerini turistlerin bu eserleri görmek için Denizli'ye akın edeceğini anlatan Zeybekci, "Bunun olabilmesi için alt yapısı ve çevre düzenlemesi bitmiş bir kentin oluşturulması gerekir. Projelerimizden bir diğeri de budur." diye konuştu. 6 yıl önce göreve gelirken geleceğin Denizli'sini inşa edecekleri sözünü verdiğini hatırlatan Zeybekci, en büyük hayallerinden bir tanesinin de Denizli'yi turizm merkezi haline dönüştürmek olduğunu vurguladı. Zeybekci, şunları kaydetti: "6 yıl önce göreve geldiğimizde bir kendimize bir hedef koyduk. Biz çöpleri toplamak, ağaçları budamak için iş başına gelmedik. Bunlar zaten yapılması gereken basit işler. Bizim hedefimiz daha büyük. Denizli'yi parmakla gösterilen bir yer yapmak istiyoruz ve bunun içinde çok çalışıyoruz. Projelerimiz çok kısa süre sonra hayata geçecek. Bir de Antalya-İzmir Hızlı Tren Projesi var. Bu projede Denizli'den geçecek. Böylece Antalya 1 saat, İzmir 1 saat mesafeye düşecek. Dünyanın en büyük Arkeoloji Müzesi de tamamlanınca artık Denizli'nin önünde hiçbir güç duramaz. O zaman özel sektör yatırım için birbiriyle yarışacak. Kentte onlarca 5 yıldızlı oteller göreceksiniz. 10 yıl sonra 147 bin sigortalı çalışanımız kadar da turizm sektöründe çalışanımız olacak. Bütün amacımız gayemiz budur. Pamukkale'ye gelip günübirlik kente uğramadan giden turistler ise 10 yıl sonra en az Pamukkale kadar şehir merkezini de görmek isteyecek."