AKTİSAD, Iğdırlı işadamlarını iftarda buluşturdu

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) işadamlarını iftarda buluşturdu.

Mithat Paşa Kebap Solunu'nda gerçekleştirilen iftar

Iğdır Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) işadamlarını iftarda buluşturdu.

Mithat Paşa Kebap Solunu'nda gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'ın ekonomik olarak ileri bir adım atmasında en büyük rolün genç işadamlarına düştüğünü belirterek, "Azerbaycan'ı da katarsak dört ülkeye komşu olan ve ülkemizin gelişmekte olan illerinin başında gelen Iğdır'da ekonomik alandaki gelişmede en büyük görev siz genç işadamlarına düşüyor. AKTİSAD da üyeleri ile bir araya gelerek Iğdır'da istihdam alanında yapılacaklar konusunda projeler uygulayarak ilimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük destek sağlamalıdır." diye konuştu.

AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner de sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, "İş istihdamı sağlamak adına önemli rol oynayan sivil toplum örgütlerinin gelişmesi için hükümet olarak her zaman işadamlarının yanındayız." dedi.

Iğdır'ın ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kaya, "AKTİSAD, Iğdır ve Türkiye'nin sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek iş adamlarını ve sanayicilerini, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere kuruldu. Üç ülkeye sınır olan Iğdır'ın gelişmesi için biz sivil toplum örgütlerine çok büyük iş düşüyor. Iğdır'ın sosyal-ekonomik alanda gelişmesi ve ilimize yapılacak yatırımlar için uygun zeminin oluşturulmasında her zaman devlete yardımcı olmamız gerekiyor. Bunun yanında devletimiz Iğdır gibi gelişmeye açık illerde teşvik yasası ve istihdamlar için işadamlarına daha cazip imkânlar sunmalıdır. Biz işadamları da sunulan imkânların ilimizde istihdama dönüşmesi için var gücümüzle çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.

İftar yemeğine AK İl Başkanı Mustafa Buluş ile çok sayıda işadamı da katıldı.