Başörtüsü Platformu: Başörtüsü düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürüp sonra bu işi biz çözeriz diyenleri ibretle izliyoruz

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, başörtüsünün referandumda malzeme yapılmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, başörtüsünün referandumda malzeme yapılmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başörtüsü meselesini ben çözerim' şeklindeki açıklamasına tepki gösteren platform üyeleri, çözüm için yapılan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi (AYM)'ne götürenleri ibretle izledikleri vurguladı.

Platform üyeleri, Adapazarı Kültür Merkezi önünde 259. başörtüsü eylemini gerçekleştirdi. Eylemde hazırlanan bildiriyi Abdülkadir Dinç okudu. Dinç, referandum tartışmalarında, hiçbir çözümün getirilmediği başörtüsü sorununun suistimal edilmesinin doğru olmadığını belirtti. Dini vecibeleri hedef alan bir yasak koymaya kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Dinç, şunları kaydetti:

"Halka din biçmeye kimse yeltenmesin. Kimin, nerede, nasıl başörtüsü takacağına hiçbir beşeri otorite karar veremez. Kaldı ki yasal dayanağı olmadığı halde geçmişte çözüm adına yapılan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürerek iptalini sağlayan yasakçı zihniyeti, siyasallaşan yargıyı unutmuyoruz. Propaganda sürecinde, faydasız bir politika ve büyük bir ikiyüzlülükle halka yalakalık yapılmasını da ibretle izliyoruz."