AK Parti Milletvekili Hasgür: Çocuk istismarı sona erecek

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, fertlerin haklarının devlet tarafından koruma altına alınabilmesi için 12 Eylül 2010'daki anayasa değişikl

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, fertlerin haklarının devlet tarafından koruma altına alınabilmesi için 12 Eylül 2010'daki anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanılması gerektiğini söyledi. Değişiklik paketindeki maddeleri anlatmak için Narlıdere Eğitim ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Hasgür, üyelerle birlikte iftar yemeği yedi. Ardından soruları cevaplayan Milletvekili Hasgür, Türkiye'nin demokratikleşmesinin daha da köklü hale gelebilmesi ve birey haklarının devlet tarafından koruma altına alınabilmesi için 'evet' oyu kullanılması gerektiğini belirtti.

Referandumda siyasi partilerin icraatlarının değil, anayasa değişikliklerinin oylanacağını vurgulayan İbrahim Hasgür, "1982 Anayasası, 1980 yılında yapılan darbenin ardından cuntacı yönetimin baskılarıyla hazırlandığı için demokratik değildir. Bireysel hak ve özgürlükleri yeterince korumamaktadır. Bu nedenle Anayasa'nın günümüzün şartlarına uyum sağlaması ve demokratik standartı yakalayabilmesi için 26 maddelik değişiklik yaptık. Diğer siyasi partiler bu maddeleri eleştirmiyor, sadece içi boş siyasi ithamlarla halkımızdan 'hayır' oyu vermelerini istiyor. Aslında halkımız, demokratikleşmeyi ve bireyin haklarının korunmasını desteklemektedir ancak CHP, MHP ve BDP, tabanlarına ayna olmuyorlar. Anayasa değişikliği paketi Meclis'te oylandığı zamanlarda bile milletvekillerine güvenmeyip oy kullandırmayan bu partiler, tabanlarının da kendileri gibi düşünmediğini biliyor." şeklinde konuştu.