Takımlarımızın maçları Avrupa medyasında...

Avrupa Ligi play-off turunda 4 temsilcimiz vardı. Ancak gruplara sadece Beşiktaş kalabildi. Beşiktaş, 2-0...


Avrupa Ligi play-off turunda 4 temsilcimiz vardı. Ancak gruplara sadece Beşiktaş kalabildi. Beşiktaş, 2-0'ın rövanşında mütevazi Finladiya ekibi HJK Helsinki karşıssında 4 golle galip geldi. Trabzonspor, İngiliz devi Liverpool'a karşı öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve hem turu hem de maçı kaybetti. Fenerbahçe, mücadelenin normal süresini 1-0 galip tamamlamasına rağmen uzatmalarda Yunan ekibi Paok'un golüne engel olamadı ve Avrupa Ligi'ne veda eden bir başka ekip oldu. Galatasaray ise Ukrayna ekibi Karpaty Lviv karşısında 90. dakikada öne geçti ancak üzerinden bir dakika geçmeden topu ağlarında görünce Avrupa'ya dramatik şekilde veda etti.

Temsilcilerimizin rakip takımların siteleri ve Avrupa medyasındaki yankıları şöyle;

HELSINKI - BEŞİKTAŞ

HELSINKI RESMİ SİTE: Beşiktaş, Avrupa Ligi gruplarında devam edecek. HJK Helsinki, UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde zayıf kaldı. Beşiktaş'ın gollerini Quaresma, Guti, Necip Uysal ve Holosko kaydetti. Siyah beyazlılar yoluna iki maçta attığı 6 golle devam etti.

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer43032","43032","2010/08/27");

TRABZONSPOR - LIVERPOOL

UEFA: Trabzonspor, Teófilo Gutiérrez'in erken golü ile Roy Hodgson'ın Liverpool'una geçen haftaki sonucun ne kadar tehlikeli bir skor olduğunu gösterdi. Ancak Giray Kaçar'ın kendi kalesine attığı gol ve Dirk Kuyt'ın boş kaleye vuruşu İngilizlere turu getirdi.

LIVERPOOL RESMİ İNTERNET SİTESİ: Hodgson'ın Trabzon kararı. Liverpool, erken yediği gole rağmen UEFA Avrupa Ligi gruplarında yerini ayırttı. Kırmızılar, Avrupa macerasına bu sezon da devam edecek.

DAILY MAIL: Liverpool, Türk lokumuna karşı koydu.

GUARDIAN: Dirk Kuyt, Liverpool'un gruplara kalmasını sağladı.

MIRROR: Kırmızılarla. 5 yıl sonra Liverpool Türkiye'deki ikinci zaferini aldı. Roy Hodgson, ilk maçı Anfield'ta kazandı ama bu zafer de küçümsenemez.

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer43033","43033","2010/08/27");

 

FENERBAHÇE - PAOK

UEFA: Fenerbahçe final engelini aşamadı. PAOK, Fenerbahçe karşısında normal süreyi yenik kapamasına rağmen diğer İstanbul devini Zlatan Muslimovic'in uzatmalardaki golü ile eledi.

PAOK RESMİ İNTERNET SİTESİ: Paok'a, Fenerbahçe deplasmanında Müslimovic'in uzatmalardaki golü yetti. Fenerbahçe Emre Belözoğlu ile öne geçmesine rağmen Müslimovic'in tek golü UEFA Avrupa Ligi grupları biletini getirdi.

"GURURLU YUNANLILAR"

Yunan basını, PAOK'un, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile İstanbul'da 1-1 berabere kalmasının "gurur verici" olduğu değerlendirmesinde bulundu.
         Atina'da yayımlanan günlük spor gazeteleri, "Selanik ekibinin İstanbul'da rüya gibi bir skor ile sahadan ayrıldığı ve tutkularını ortaya koyan bir performans sergileyerek hedefe ulaştığı" görüşünde birleştiler.
         "Goal News" gazetesi, "Masal gibi eleme", "PAOK İstanbul'da imparator", "Gururlu Yunanlılar" şeklindeki başlıklar ile karşılaşmayı okuyucularına taşıdı.
         Gazete, PAOK'un, Muslimoviç'in altın golüyle "İstanbul'da paşa olduğu" değerlendirmesinde bulunurken, Selanik ekibinin dün akşam "doğduğu şehir olan İstanbul'da, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tarih yazdığını" kaydetti.
         PAOK'un, "görevini yerine getirerek, sarı-lacivertli ekip karşısında ayakta kaldığını" belirten gazete, Selanik takımının özellikle maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin nefes kesen baskısını üzerinde hissettiğini, ancak bununla başa çıkarak istediği hedefe ulaştığını vurguladı.
         Goal News, Fenerbahçe'nin kendi sahasında oynamanın avantajını kullanmaya çalışmasına rağmen, sahada gerekli hazırlığı yapan Selanik ekibinin Türk takımının organizasyonunu bozarak karşılaşmayı kendi ölçülerine getirdiğini ve adil bir başarı elde ettiğini yazdı.
         "Sportday" gazetesi, PAOK'un Avrupa yolundaki ilerleyişine atıfta bulunarak, karşılaşmayı "Geliyoruz" başlığı ile gündeme taşıdı.
         Gazete, "Kuzeyin çiftbaşlı kartalının" Avrupa yolunda adeta "Yazı-tura" atarak ilerlediğini, dün akşam ortaya koyduğu performansı ile de "Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe'nin katili olduğunu" yazdı.
         "Eksedra" gazetesi ise "İstanbul'u aldı" başlıklı haberinde, "Delikanlı bir PAOKlu'nun İstanbul'da yüreğini ortaya koyarak takımına Avrupa yolunda ilerleme başarısı kazandırdığını" yazdı.
         Gazete, PAOK'un uzatmada da olsa rakip takıma kök söktürdüğü görüşüne yer verdi.
         Öte yandan, "Filathlos" gazetesi, "İstanbul Onun" başlıklı haberinde, "PAOK efelerinin Fenerbahçe karşısında tarihi bir galibiyet elde ettikleri" youmunu yaptı.

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer43034","43034","2010/08/27");

KARPATY LVIV - GALATASARAY

UEFA: Galatasaray final engelini aşamadı. Galatasaray, Karpaty Lviv'e dramatik bir şekilde elendi. Bu mücadele sarı kırmızılılar için büyük bir kayıp oldu. Ukrayna temsilcisi 2-2'nin rövanşında Aydın Yılmaz'ın golüyle 1-0 geriye düşmesine rağmen Frank Rijkaard'ın ekibini 91. dakikada attığı golle eledi.

KARPATY LVIV RESMİ İNTERNET SİTESİ: Ukrayna ekibinin resmi sitesindeki haberde bir yorum yer almazken habere yapılan tarafta yorumlarında ilgin ifadeler vardı. Karpaty Lviv taraftarlarının Ukrayna ekibinin resmi internet sitesine yazdığı görüşlerin bazıları şöyle;

- Karpatlar kazandı. Hayal edemeyeceğimiz bir zafer elde ettik. Takım olarak iyi mücadele ettiğimiz zaman rakibin gücünün önemli olmadığını gördük.

- Karpaların aslanları muhteşem zafer elde etti. Zafer Ukrayna'nın. Bravo Karpatlar.

- Tüm futbolculara ve teknik direktöre teşekkür ederim. Hala şoktayım. Fantastik bir zafer kazandık.

startFlvPlayerMini("divFlvPlayer43031","43031","2010/08/27");