"Referandumda her evet oyu demokrasiye açılan bir kapı olacaktır"

Bitlis'in tanınmış ailelerinden Bekirhan aşireti mensuplarından Nuri Dağdağan 12 Eylül referandumunda halkoyuna sunulacak yeni anayasa için evet oyu k

Bitlis'in tanınmış ailelerinden Bekirhan aşireti mensuplarından Nuri Dağdağan 12 Eylül referandumunda halkoyuna sunulacak yeni anayasa için evet oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bölge halkı olarak darbelerden ciddi şekilde zarar gördüklerini belirten Nuri Dağdağan yaşananlardan dolayı bölge halkı olarak sürekli sınıfta kaldıklarını dile getirdi. Yapılan her darbenin ekonomik ve demokratik anlamda bölge insanına zarar verdiğini ifade eden Dağdağan, az da olsa yapılan son değişikliklere bütün aile olarak evet diyeceklerini söyledi.

Referandumda verilen her evet oyunun dünya standartlarındaki demokrasi için bir yol açacağını vurgulayan Nuri Dağdağan artık yönetimin belli bir zümrenin baskısından kurtulacağına inandığını belirtti. Oylamada sevinerek ve isteyerek evet diyeceklerini belirten Dağdağan şunları söyledi: "Bölgenin demokrasiye ihtiyacı var. Bölge insanı hep 2., 3. vatandaş muamelesine tabii tutuldu. Referandumda çıkan evet ile İnançlarımıza, kültürümüze, medeniyetimize, ana dilimize kavuşacağımıza inanıyoruz. Bu demokrasi azdır ama bununla kapı açılacaktır. Bununla tüm Anadolu halkı gibi bizler de istediğimize kavuşacağız. İkametimiz Ankara olduğu için bayramın 3. günü ailem ve yeğenlerim ile sadece evet oyunu kullanmak için Ankara'ya gideceğiz. Vereceğim evet oyu beni vicdanen rahat edecektir. Bölgede yaşayan tüm halkında vicdanının sesine kulak vererek evet oyunu kullanmaya davet ediyorum."

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Zeki Ergezen ve Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın birlikte ziyaret ettikleri Adabağ Çiftliği'nde açıklama yapan Adabağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Dağdağan, aile olarak tüm yatırımlarını bölgeye yaptıklarını belirterek, bundan hiçbir zaman pişman olmadıklarını söyledi. Yatırımlarını hep baba memleketi olan Bitlis ve çevresine yapmaya devam edeceklerini ifade eden Dağdağan, tüm iş adamlarına da seslenerek bölgeye büyük istihdam sağlayacak olan yatırımların yapılması çağrısında bulundu.

Şirketlerinde 750-800 personel istihdam ettiklerine dikkat çeken Nuri Dağdağan dışarıya yatırım yapan bölge insanın da artık bölgeye dönerek yatırımlarını yapmalarını beklediklerini söyledi. Dağdağan, "Bu bölgede sıkıntı yoktur. Bu bölgede kardeşlik vardır. Bu bölgede hürmet vardır. Bu bölgede büyüklere saygınlık vardır." dedi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet ayaklarına giydikleri galoşlar ile çiftliği gezdi ve incelemelerde bulundu.