Öğretmen Babası İçin Okul Yaptıracak

Hayırsever Gökşin Aras, emekli öğretmen olan babası Mehmet Aras adına Nilüfer ilçesine bir okul yaptıracak.

Öğretmen Babası İçin Okul Yaptıracak
Bursa'da hayırseverlerin eğitime katkısı sürüyor. Beşevler Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti Nilüfer Belediyesi ile maliye hazinesine ait arsa üzerine 24 derslikli ilköğretim okulu binası yapılacak. "Mehmet Aras İlköğretim Okulu" ismi verilecek okulun yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya mal olması bekleniyor. Okulun, 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete verilmesi planlanıyor.

"ÖRNEK BİR DAVRANIŞ"
Bursa Valiliği'nde düzenlenen okul protokolünde, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in de hazır bulunduğu törende konuşan Vali Şahabettin Harput, halen devam eden bir okuma yazma kampanyası ile alakalı Yıldırım ilçesinde yapılan araştırmada 20 bin civarında insanın okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini söyledi. Harput, "Sadece bir ilçede bu kadar insan eğitimden istifade edememiş. Burada kabahat elbette bizde. Bu çocuklara sahip çıkamamışız. Onları ilimle irfanla tanıştıramamışız. İşte hayırsever öğretmen Mehmet Aras ve oğlu Gökşin Aras, büyük bir hassasiyetle, adeta bir eğitim aşığı olarak böyle bir hizmet üstlendiler. Bursamıza bir okul kazandırmış olmaları her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunun diğer hayırsever işadamlarına örnek olmasını diliyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, geçmiş dönemde var olan 8 bin dersliğe son dönemde 4 bin derslik daha ilave edildiğini hatırlatarak, okul ihtiyacının giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Emekli öğretmen Mehmet Aras ise bir eğitimci olarak oğullarının kendi adına okul yaptırmasından dolayı memnun olduğunu söyledi. Gökşin Aras ise babasının ilk öğretmeni olduğunu belirterek, onun adına okul yaptırmanın ve eğitime katkı sağlamanın heyecanı yaşadığını kaydetti.