Hükümete 'Toplu Görüşme Pastası' Ankara

Tüm Sağlık-Sen ile Anadolu Eğitim-Sen üyeleri, hükümete temsili olarak 'toplu görüşme pastası' göndererek, 'bayram hediyelerinin' verilmesini istedi.

Tüm Sağlık-Sen ile Anadolu Eğitim-Sen üyeleri, hükümete temsili olarak 'toplu görüşme pastası' göndererek, 'bayram hediyelerinin' verilmesini istedi.
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Güven Park çiçekçiler girişinde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, toplu görüşmeye katılan sendikaların 2.5 milyon çalışanın yalnızca yüzde 35'ini temsil ettiğini söyledi.
Toplu görüşmeler öncesinde yetkili olmayan konfederasyonların ve bağımsız sendikaların da görüşlerinin alınacağı çalıştay düzenlenmesi gerektiğini belirten Erözgün, bu yapılmadan gerçek temsilden söz edilemeyeceğini savundu.
Toplu sözleşme hakkını, tek kadro uygulamasına geçilmesini, döner sermaye dağılımının adil şekilde yapılmasını ve tam gün yasasında unutulan 300 bin hekim dışı personelin haklarının teslim edilmesini istediklerini belirten Erözgün, bunların yapılması halinde sorunların yüzde 90'ının çözülmüş olacağını kaydetti.
Hazırlanan anayasa paketini bir bütün halinde 'özgürlüklerin önünü açacak bir kapı' olarak gördüklerini ifade eden Erözgün, 'Sivilleşmiş Türkiye'nin alacağı en kötü kararlarda bile darbe yasalarından daha sağlıklı kararlara imza atılacaktır' dedi.
Anadolu Eğitim-Sen Genel Başkanı Cansel Güven de bu yılki görüşmelerin 'evet-hayır savaşlarına kurban edildiğini, toplu sözleşme haklarının oylarının rengine bağlanarak 'rüşvet konusu yapıldığını' öne sürdü.
Öğretmeninden ve eğitimden tasarruf eden ülkelerin asla yükselemeyeceğini belirten Güven, Türkiye'nin öğretmenleri, eğitim çalışanları olarak meslek onurlarına yakışan özlük ve ücret düzenlemesi yapılmasını istediklerini kaydetti.
Daha sonra, sendikaların üyeleri, Hükümete, çalışanlar adına temsili olarak 'toplu görüşme pastası' göndererek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan işveren adına, bekledikleri 'bayram hediyelerini' vermesini istedi.
27.08.2010 11:58:24