Vali Öztürk, TSK'nın silah ve envanter sergisini gezdi

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü etkinlikleri kapsamında 9. Kolordu Komutanlığı ve Bölge Jandarma Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı önü

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü etkinlikleri kapsamında 9. Kolordu Komutanlığı ve Bölge Jandarma Komutanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde silah ve teçhizat sergisi düzenlendi.

Zafer Bayramı ve TSK Günü'nün 88. yıldönümü çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önü, Grup Karargah Destek Komutanlığı ve Halk Eğitimi Merkezi binası önünde açılan stantlarda TSK'nın kullandığı silah, teçhizat ve özel giysiler, konusunda uzman subay ve astsubaylar tarafından vatandaşa tanıtıldı. Vali Sebahattin Öztürk ile 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu da stantları birlikte dolaştı. Vali Öztürk, askerliğini kısa dönem topçu olarak yaptığını belirtti. Lazerli silahlar, bomba uzmanı koruma özel giysisi ile kriptolu haberleşme cihazlarına büyük ilgi gösteren Vali Öztürk'e zaman zaman da Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüsnüoğlu brifing verdi. Vali Öztürk, Grup Karargah Destek Komutanlığı önündeki seyyar fırın aracını incelerken kendisine ikram edilen poğaçayı iftarda yemek üzere yakın korumasına verdi. Bu esnada rütbeli subaylar da paketler içindeki poğaçaları vatandaşlara ikram etti. Stantları gezen vatandaşlara ise Türk Bayrağı ile 'Büyük Taarruz' ile 'Kurtuluş Savaşı ve Atatürk' isimli kitapçık dağıtıldı. Bu arada 9. Kolordu Komutanlığı Bando Takımı da Havuzbaşı'nda vatandaşlara konser verdi.