İzmir metro inşaatında temel ve kemer betonları son aşamada

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Üçyol-Üçkuyular metro hattındaki yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam 5,5 kilometrelik hat boyunca yer alan İzmirspo

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Üçyol-Üçkuyular metro hattındaki yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam 5,5 kilometrelik hat boyunca yer alan İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında 24 saat çalışılıyor. Yer yer 24 metreye kadar inen derinlikte planlandığı şekliyle yürüyen tünel imalatlarında bugüne kadar temel betonlarının yüzde 92'si, kemer betonlarının yüzde 80'i tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre İzmirspor ve Hatay istasyonlarında bilet holü kazıları yapıldı. Binaların zarar görmemesi için zemin güçlendirme amacıyla yapılan ankraj çalışmaları sürüyor. Göztepe İstasyonu bilet holü kazık imalatlarınınsa yüzde 85'i tamamlandı. Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında özel bir teknikle yapılan diyafram duvar (kapa-aç yöntemi) imalatları devam ediyor. İstasyonlardaki kaba imalatların büyük kısmının yılbaşına kadar tamamlanarak İnönü Caddesi'nin trafiğe açılması için çalışmalara hız verildi. İzmirspor ve Hatay istasyonlarının 2011 Nisan ayında tamamlanarak deneme seferlerine başlanması planlanıyor. Diğer üç istasyonun ise 2011 Ağustos sonunda hizmete alınması planlanıyor.