Kızılay'ın Yardım Malzemesi Taşıyan 55 Tır'ı Pakistan'a Uğurlandı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin bir menfaat ilişkisi değil kalpten kalbe, gönülden gönüle bir kardeşlik ilişkisi olduğunu söyledi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin bir menfaat ilişkisi değil kalpten kalbe, gönülden gönüle bir kardeşlik ilişkisi olduğunu söyledi. "Pakistanlı kardeşlerimize ne yaparsak yapalım onların bize geçmişte yaptıklarını ödeyemeyiz" diyen Çiçek, 55 TIR'dan oluşan yardım konvoyunu el sallayarak uğurladı.
Kızılay tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a gönderiliyor. 651 mevlana evi ve 70 tonluk gıda kolilerini taşıyan 55 TIR'dan oluşan konvoyun Pakistan'a hareketi öncesi bir tören düzenlendi. İstanbul yolu üzerindeki TIR parkında gerçekleştirilen törene Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, Türk-Pakistan TBMM Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Pakistan'ın Ankara
Büyükelçisi Tarık Azizuddin de katıldı.
Törende bir konuşma yapan Kızılay Genel Başkanı Küçükali, dün olduğu gibi bugün de yeni bir kervanın Pakistan'a doğru yola çıktığını söyledi. Yardım konvoyu ile Pakistan'a yaklaşık 817 tonluk yardım malzemesinin ulaştırılacağını söyleyen Küçükali, Pakistan'da ızdırap çeken insanların izdıraplarının dindirilmesi için bu yardımların önemli olduğunu ifade etti.
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Azizuddin ise Pakistan Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve halkı adına bu yardımlar için minnettarlığını sundu. Azizuddin, "Yaşasın Pakistan-Türkiye dostuğu" diye konuştu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek ise dün yola çıkan iyilik treninin ardından bugün de 55 TIR'dan oluşan bir konvoyu yolcu edeceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde de bu tür çabaların devam edeceğini kaydeden Çiçek, bu çabaların tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlara örnek teşkil etmesi dileğinde bulundu. Bu çabaların sürdürülmesi gerektiğini ifade eden Çiçek, şunları söyledi: "Türk milleti olarak bu bizim tarihi borcumuz ve sorumluluğumuzdur. Pakistan halkı bizim ebedi
dostumuzdur. Pakistan'la ilişkilerimiz bir menfaat ilişkisi değildir. Kalpten kalbe, gönülden gönüle bir kardeşlik ilişkisidir. Pakistanlı kardeşlerimize ne yaparsak yapalım, onların bize geçmişte yaptıklarını ödeyemeyiz. Bugün kazandığımız istiklal savaşımızda, bağımsızlığımızda Pakistanlı kardeşlerimizin maddi katkıları, gönülden duaları çok önemli bir rol oynamıştır. Herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Özellikle Ramazan ikliminin bu yöndeki duygularımızı harekete geçireceğine inanıyorum.
Ülkemizin zengin insanları var. Gönül zenginliği olan bir milletiz. Herkesin katkıları inanıyorum ki birbirini tetikleyecektir. Bu yönde çaba gösterecek vatandaşlara bir an evvel yardımlarını yapmaya davet ediyorum."
Cemil Çiçek'in konuşmasının ardından törene katılan hayırsever işadamı Vehbi Bilgin kürsüye gelerek, 14 mevlana evi yapılmak üzere 50 bin TL'lik çeki Çiçek'e sundu. Çiçek, işadamının çekini, 'Çağrımıza ilk cevap geldi' diyerek teslim aldı.
Törenin sonunda Çiçek ve beraberindekiler, 55 TIR'dan oluşan konvoyu Pakistan'a uğurladı. TIR şoförlerine iyi yolculuklar dileyen Çiçek, TIR parkından teker teker ayrılan araçların sürücülerine el salladı.
Pakistan'a hareket eden yardım konvoyunun İran üzerinden Pakistan'a gideceği ve 20 gün içinde afet bölgesine ulaşmasının beklendiği belirtildi.