Gediz'den 20 Ülkeye Mobilya İhracatı

Kütahya'nın Gediz ilçesinden 20 ülkeye mobilya ihracatı yapıldığı bildirildi.

Gediz'den 20 Ülkeye Mobilya İhracatı
Kocadağlar Mobilya Sanayi. Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kocadağ, Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) yeni kurdukları tesislerden Fransa, İsviçre, Belçika, Hollanda, Makedonya, Kosova, İran ve Irak gibi 20 ülkeye mobilya ihracatı yaptıklarını söyledi.
1986 yılından bu yana Eskigediz yolu üzerinde üretim yapan tesislerini Gediz Organize Sanayi Bölgesi'ne taşıdıklarını belirten Muhittin Kocadağ, 40 bin metrekare açık, 10 bin metrekare kapalı alana kurdukları yeni tesislerde 100 seçkin elemanla işe başladıklarını, 5 yıl içersinde 500 kişi istihdam etmeyi buna paralel olarak da üretimi 5 kat artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Muhittin Kocadağ, Aksiyon Mobilya ve Alpino Mobilya markaları ile Koltuk takımı, Oturma grubu, Kanepe ve baza, Yatak odası takımı, Yemek odası takımı, Genç odası takımı, Bebek odası takımı, Hazır mutfak dolapları, Ofis grubu çeşitleri ve Bilgisayar masaları üreten firmanın yurt dışına yaptığı ihracat ve yurt içinde bulunan 30 bayisinin yanı sıra aynı tesisler içersinde bulunan 2 bin 500 metrekarelik fabrika satış mağazasında ilçe halkına toptan fiyatına perakende satışlar yaptığını kaydetti.
Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Kocadağ, "Yatırımlarımızı hiç ara vermeden devam ediyoruz. Şu an Kocadağlar Mobilya ve Alpino Mobilya şirketleri ile geleceğe yönelik büyümeyi düşünüyoruz. Sürekli şekilde üretim ve istihdam sağlayıcı tedbirler alarak üretim hattını genişleteceğiz. Gediz ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan şirketimiz şu an 20 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye genelinde bulunan 6 bölge bayiimiz ile iç piyasaya önemli ölçüde satış yapıyoruz. Ayrıca fabrika satış mağazamızda tüm hemşerilerimize toptan fiyatına perakende satışlar yapıyoruz. İlçemiz ve ülkemize 24 yıldan bu yana verdiğimiz hizmet bundan sonra Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nde artarak devam edecek" dedi.