Yağmur Suyu Çalışmaları Sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) tarafından şehir merkezinde yağmursuyu sorunu çözüme kavuşturmak adına başlatılan çalışma tüm hızıyla devam ediyor.

Yağmur Suyu Çalışmaları Sürüyor
Yapılan çalışma hakkında bilgi veren ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Şehir Merkezinin yağmursuyu sorunu çözecek projenin tamamlanmasına bir ay kaldı. Arkadaşlarımız, toplam da 5 kilometre uzunluğunda döşenecek olan hatların aşağı yukarı yarısını bitirdi. İşin en yavaş işleyen kısmı Ana Kollektör Hattı'nın yapımını bitiren arkadaşlarımız şimdi hızla şebeke döşeme çalışmalarına başlıyor. Şebeke döşeme çalışmalarını da inşallah bir ay içerisinde tamamlayarak şehir merkezinde yağmursuyu sorununu çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
Şehir Merkezi Yağmursuyu Projesi hakkında bilgi veren Keleş, "Bu projeyi ADASU'da ki uzman arkadaşlarımız hazırladı. Toplamda 5 kilometrelik hat döşeyeceğiz. Başta Uzunçarşı, Soğanpazarı, Bankalar Caddesi, Ağa Camii ve Orhan Camii, Çeşme Meydanı bölgeleri ile Yağcılar, Yahyalar, Yenigün, Tığcılar ve Orta Mahallelerinin yağmursuyu sorunlarını sona erdirecek projeyi inşallah bir ay içerisinde tamamlamış olacağız" diye konuştu.
Çalışmaların şu anda Çeşme Meydanı'nda sürdüğünü ifade eden Keleş, "Şu anda arkadaşlarımız Çeşme Meydanı bölgesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. 1200 milimetre çapındaki Ana Kollektör Hattı'nın döşeme işlemi tamamlanıyor. Sırada daha küçük çaplardaki şebekelerin döşenmesi var. 2 hafta içerisinde inşallah Uzunçarşı'nın başına ulaşacak projenin tamamlanması ile şehir merkezinde yağmursuyu sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuştu.
Keleş, hazırlanan projenin 1,2 milyon TL'lik bir proje olduğunu da sözlerine ekledi. Keleş ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun, çalışmanın yapıldığı bölge de, biten çalışmanın ardından acilen asfalt çalışması yapılması yönünde verdiği talimata uygun olarak asfalt çalışmalarının da aynı anda devam ettiğini dile getirdi.