Toplu görüşmelerde 3. tur çalışma hayatı ve sendikal haklar gündemiyle başladı

Hükümet ile sendikalar arasında yürütülen 2011 yılı memur maaş zammı pazarlıklarından 3. tura geçildi. Çalışma hayatı ve sendikal haklarını masaya yat

Hükümet ile sendikalar arasında yürütülen 2011 yılı memur maaş zammı pazarlıklarından 3. tura geçildi. Çalışma hayatı ve sendikal haklarını masaya yatırılacağı toplantıda, sözleşmeli personelin durumları görüşülecek. Memur-Sen ve Kamu-Sen, hükümet kanadının görüşmeleri dar bir zamana sıkıştırmasından dert yandı.

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 11.00'de başlayan görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Memur Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmelerin bugünkü toplantısında çalışma hayatı ve sendikal hakların müzakere edileceğini ifade etti. Gündem yoğunluğu sebebiyle iki günün yetersiz olacağını kaydeden Gündoğdu, "Hükümetin mali haklarla ilgili teklifini bugün masaya getirmesi lazım. 28 Ağustos'ta memura yapılacak zam önümüze gelir, biz de evet ya da hayır demek zorunda kalırsak bu olmaz." dedi. Toplu sözleşmeye yönelik ikinci bir mevzuat komisyonu kurulmasını da öneren Gündoğdu, 5 artı 5'lik yüzdelik zam ile 120 lira ek ödeme ve 630 bin eşi çalışmayan memur için eş yardımının 51 lira arttırılması talebinin hükümetin gündemine alınmasını tekrarladı.

Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız da memurların haklarına yönelik yapılacak görüşmelerde sürenin kısalığından yakındı. Akyıldız, "14 gün yatacağız, 1 gün memurun mali haklarını konuşacağız. Memurun hakları kamuoyunun gündeminden kaçırılmak istenmektedir." tepkisini gösterdi.