Düzce Üniversitesi'nde Taşa İlk Çekiç Vuruldu

Düzce Üniversitesi Birinci Taş Heykel Sempozyumu Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof

Düzce Üniversitesi'nde Taşa İlk Çekiç Vuruldu
Düzce Üniversitesi Birinci Taş Heykel Sempozyumu Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun heykel yapılacak taşlara ilk çekici vurmasıyla başladı.
Düzce Belediyesi tarafından taş malzemesi sağlanarak gerçekleştirilen 1. Taş Heykel Sempozyumu Düzce Üniversitesi yerleşkesinde start aldı.
Açılışta bir konuşma yapan Rektör Şerifoğlu çok uzun zamandır hayalini kurduğu bir organizasyonun hayata geçirildiğini belirterek, "Bir üniversitede, eğitim için kullanılan yerlerin dışında sosyal alanların bulunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda bize destek veren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'a teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan İsmail Bayram ise heykel sanatının Düzce Üniversitesine katkı sağlayacağını belirterek "Bu sanat dalı hem çok zahmetli hem de zaman zaman çok konuşulan bir sanat dalı. Bu sempozyumun üniversiteye çok şey katacağına inanıyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkanı İsmail Bayram ve Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun heykel yapılacak olan taşlara ilk çekici vurmasıyla başladı.
Sempozyuma katılan heykel tıraşlar tek tek yapacakları heykelleri niçin seçtiklerini Belediye Başkanı Bayram ve Rektör Şerifoğlu'na anlattılar.
Heykeltraş Gönül Demirhan "Hayat Ağacı" isimli eserini "Yaşama dair içimde büyüttüğüm bir eseri yapmaya çalışacağım" dedi.
Heykeltıraş Ferit Yazıcı, "Aklın yolculuğu adlı eserinde ben bu eserimde aklı sembolize ediyorum. Heykelin at kısmında bulunan tekerlek kısımla da aklın yolculuğunu anlatmak istedim. İnsanları diğer canlılardan ayıran tek özellik akıldır" şeklinde konuştu.
Diğer sanatçı Okan Sabuncular ise "Sensin" adlı eseri ile insan formunu daha dinamik anlatmaya çalışacağını belirtti.
Heykeltıraşlardan Ayhan Yılmaz ise Anadolu adlı eserinin 4 metrelik dev bir yapı olacağını söyledi.
1. Taş Heykel Sempozyumu 5 eylül 2010 tarihine kadar devam edecek.