Sapanca Gölü tekne ile daha iyi korunacak

Sapanca Gölü'nde ulaşılamayan bölgelerde yaşanan denetim sorunu, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürlüğü tarafından alınan yeni t

Sapanca Gölü'nde ulaşılamayan bölgelerde yaşanan denetim sorunu, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürlüğü tarafından alınan yeni tekne ile son bulacak.

Sakarya'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nde coğrafi şartlar nedeniyle karadan denetlenemeyen bölgelerin denetimi su üzerinden artık tekne ile yapılacak.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nün farklı noktalarından belirli aralıklarda numune alınarak izlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu tekne ile numune alımlarını gerçekleştirmenin yanı sıra sazlık bölgelerde, karadan ulaşımın zor olduğu noktalarda denetim yapma sıkıntısı ortadan kalkacak. Sapanca Gölü'nü daha iyi koruyacağız." dedi.

Tekne alınmadan önce Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden de gerekli yasal izinlerin alındığını söyleyen Rüstem Keleş, şunları kaydetti: "Sapanca Gölü'nde tekne kullanma yetkisine sadece ADASU sahiptir. Sapanca Gölü'nde kirlilik oluşturabilecek tüm parametreleri ortadan kaldırmak için kurum olarak başlattığımız mücadele sürecek. Denetimleri, Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü uzmanları ile birlikte gerçekleştireceğiz. Bu şekilde biz tespit etmiş olacağız, ceza kesme yetkisi bulunan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü de cezasını kesmiş olacak."