Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'a protesto

Dün partisinin İstanbul'da düzenlediği iftar yemeğinde protesto edilen Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Numan Kurtulmuş Bursa'da "Başbakan Numan" tezahüratları ile karşılandı. Kurtulmuş, konuşmasının sonunda bir grup tarafından protesto edildi.

Saadet Partisi lideri Kurtulmuş'a protesto
Sukaypark'ta partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partililer tarafından alkış ve tezahüratlar ile karşılandı. İftar yemeğinin ardından kürsüye çıkan Kurtulmuş, referandum süreci ile bilgi verdi. Bu süreçte en net fikri Saadet Partisi'nin ortaya koyduğunu savunan Kurtulmuş, "Bu süre içerisinde her konuda fikirlerimizi en net şekilde ortaya koyuyor, bunları sadece sözle de ifade etmiyoruz, yazılı dokümanlar haline getiriyoruz. Türkiye bu konumda Saadet Partisi'nin muhalefet tarzını beğeniyor. Muhalefetteyken yapıcı bir muhalefet yapıyoruz, iktidarda olduğumuz zamanda kuşatıcı bir iktidar olacağız. Hiç kimseyi bizim iktidarımızın dışında, ikinci sınıf, öteki vatandaş haline getirmeyeceğiz. İktidar ve muhalefet partileri anayasa yapım sürecinde maalesef birbirlerine yardımcı olmak gibi bir derdin içinde olmalıdır. Parlamentoda partiler birbirlerinden görüş alışverişinde bulunmadılar" dedi.

"İKTİDAR VE MUHALEFET BİRBİRLERİNİN SÖZÜNÜ DİKKATE ALMADI"
İktidar ve muhalefetin süreç içinde birbirlerinin sözünü dikkate almadığını söyleyen Kurtulmuş, "Biz bütün görüşlerimizle herkesle paylaştık. Biz 'bu anayasa referandumu bir siyaset kampanyasına dönüşmesin' diye söyledik. Anayasaya 'evet' demekle iktidar partisine güven oylaması yapılmayacaktır, 'Hayır' denildiği zaman iktidar güvensizlik oyu almayacaktır. Burada bir anayasa teklifi oylanıyor ve bu ülkenin sahibi olan milletin ne istediği soruluyor. 'Buradan siyaset üretmeye kalkmayın' ikazlarımızı
sürekli yaptık" diye konuştu.

"İKTİDAR VE MUHALEFET SÜREKLİ KAMPLAŞMA İÇİNDE"
İktidar ve muhalefetin sürekli kamplaşma halinde olduğunu savunan Kurtulmuş, "Bu miting meydanında söylenen sözlere, üsluba dikkat edilmesini söyledik. Birisi birisine 'Recep Bey' diyor, diğeri 'Memur Kemal' diyor. Birisi 'soy' diyor, öteki 'boy' diyor. Çıkın vatandaşın önünde anayasaya niçin, 'evet', niçin 'hayır' diyeceksiniz, bunları anlatın. Biz bizim tekliflerimize göre eksik, bizim tekliflerimize göre 20 yıl geride olmasına rağmen, bu anayasa teklifine, milletin egemenliği önünde ileri bir adım atılmasını sağlayacağı için, demokrasinin önünü bir adım daha açacağı için, bu referandumda evet oyu kullanacağız" diye kaydetti.

KONUŞMASININ SONUNDA PROTESTO EDİLDİ
Genel Başkan Numan Kurtulmuş, konuşmasının sonuna doğru bir grup tarafından "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla protesto edildi. Kalabalık bir grup, Sukaypark'ın dışında bağırırken, içeriye giren 1 kişi ise hemen gözaltına alındı. Olaylara Çevik Kuvvet polisleri anında müdahale etti. Protestocu grup minibüslere bindirilerek ifadeleri alınmak üzere Merinos Polis Merkezi'ne götürüldü.