Sıcaktan bunalanlar İncesu Kanyonu'nda serinliyor

Çorum'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar, Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu'na giderek serinliyor.

Çorum'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalan vatandaşlar, Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu'na giderek serinliyor.

İki yıl önce yapılan çevre düzenlemesinin ardından turizme kazandırılan İncesu Kanyonu, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Asırlar boyunca 8 farklı medeniyete ev sahipliği yapan kanyon, hem tarihi değerleri hem de eşsiz doğal güzellikleriyle ziyaretçileri büyülüyor. İncesu Kanyonu özellikle aşırı sıcakların etkili olduğu sön dönemlerde Çorum'un en çok ilgi çeken turizm merkezlerinden biri haline geldi. Hafta sonları yoğun olan kanyona Çorum merkez ve diğer ilçeler başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda vatandaş aileleriyle birlikte geliyor. İncesu köyü girişindeki yol çalışmaları da bu ilgiyi azaltmıyor.

Kanyon girişinde özel olarak hazırlanan alanlarda piknik yapan vatandaşlar, daha sonra uzunluğu 13 kilometreyi bulan kanyon içinde gezintiye çıkıyor. Su yüksekliğinin bazı yerlerde 1 metre olduğu kanyonun doğal ve tarihi güzelliği görenleri büyülüyor. Sıcaktan bunalan kimi vatandaş, Çekerek Irmağı'nın serin sularını kendini bırakırken, kimisi ise incir ağaçları altında gölgeleniyor. Kanyon içinde 3 kilometre yürüyenler ise kayalara oyulmuş Kybele heykelini görüyor. Burada hatıra fotoğrafı çekinenler, tekrar dönüş için hazırlığa geçiyor.

İncesu Köyü Muhtarı Şükrü Demir, kanyona büyük bir ilgi olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı turistler için görülüp gezilecek bir yer olduğunu ifade eden Demir, "İncesu kanyonumuza ilgi her geçen gün artıyor. Bazı eksiklerimiz var onlarında giderilmesi ile burası eşsiz bir turizm merkezi olacaktır." dedi.