Taziye Ziyaretine Giden Chp'lilere Şok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve parti yöneticileri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün iftarda evinde yemek olmadığı için intihar eden Hacı Üruc ve elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Recep Söker'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve parti yöneticileri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün iftarda evinde yemek olmadığı için intihar eden Hacı Üruc ve elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Recep Söker'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Hayatını kaybeden Recep Söker'in ağabeyi Cuma Söker, taziye ziyaretinde bulunan CHP'lilere ve gazetecilere tepki gösterdi.
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde partililerle birlikte iftarda evinde yemek olmadığı için mutfakta kendini asarak intihar eden Hacı Üruc'un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Soysal, anne Hediye Üruc'a eşya ve çek yardımında bulundu. Soysal, daha sonra parti yöneticileri ile birlikte seyyar elektrikçi olarak geçimini sağlayan ve elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 çocuk babası Cuma Söker'in evine gitti. Ziyarette CHP'li vekilin Cuma Söker'in kızı 8. sınıf
öğrencisi Ayşe Söker ile sohbeti sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Soysal'a "Artık okumak istemiyorum" diyen Ayşegül Söker, CHP'li vekilden üniversiteye gidene kadar kendisini okutma sözü aldı.
Taziye evine gelen Recep Söker'in ağabeyi Cuma Söker ise, CHP'lilere ve gazetecilere tepki göstererek evden çıkmalarını istedi. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Cuma Söker bir türlü ikna edilemezken, gazetecilere de saldırdı. Çetin Soysal bu tepki karşısında şaşkınlılığını gizleyemedi.
Taziye çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, "Burada az önce bir feryat gördük, haklı bir feryattır. Çünkü insanlar sosyal devleti göremiyor. İşsiz kalmış, aç kalmış, yoksul kalmış ve sığınacağı bir tek kapı var; devlet kapısı. Devlet babanın kapısı ne yazık ki kapalı. Bugün 6 çocuk babasını yitirdi, yine 4 çocuk babasını yitirdi, aslında ülkemiz devlet babasını yitirdi. Çünkü devletin babalığı yok, devletin sosyal şemsiyesi yok, devletin sosyal güvenliği yok.
Düşünün ki bir ülkenin gerçeği bu, iftar yapamıyor diye çocukları ile iftar yapamadığı için aşı ve işi olmadığı için ölüme gidiyor insan" dedi.