Silvanlı yoksullardan CHP heyetine tepki: Bizi yeni mi hatırladınız?

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Cuma Söke'nin evinin ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti tep

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Cuma Söke'nin evinin ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti tepkiyle karşılandı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in de aralarında bulunduğu heyet, geçen hafta elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Cuma Söke'nin yetim kalan 6 çocuğu ve annelerini Silvan'da ziyaret etti. Soysal, Söke'nin kızlarıyla sohbet ederken içeri giren Söke'nin ağabeyi Recep Söke, "Ne işiniz var burada. Buraya gelirken kimden izin aldınız. Bizi yeni mi hatırladınız." diyerek tepki gösterdi.

Söke'nin oturduğu Camii Mahallesi muhtarının araya girmesine rağmen CHP'lilere tepkisini sürdüren Recep Söke, "Hayır, sizi burada istemiyoruz. Ben yeğenlerime bakarım. Kardeşimin cenazesi günlerce hastanede kaldı. 50 kişiye telefon açtım. Kimse sahip çıkmadı. Bugün ne diye buraya geliyorsunuz." dedi.

Basın mensuplarının görüntü olmasına da kızan Söke, gazetecilerle birlikte CHP heyetinin evden çıkmasını istedi. Bir CHP'linin 'biz taziyeye geldik' demesi üzerine Söke, " O zaman taziye evine gelirsiniz. Burada eşinin ve çocuklarının yanında ne işiniz var. Bunları rahat bırakın." diye konuştu.

Olay üzerine CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ve diğer partililer dışarı çıktı. Bir CHP'li, "Bu tepki bize değil, AK Parti'ye. Bunları sahipsiz bırakmışlar." diye bağırdı. İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, ise evden çıktıktan sonra, evin önündeki sokakta basın açıklaması yaptı.

Bir gazetecinin, "Burada yoksulları gördünüz. Hükümet yardım dağıtırken siz karşı çıkıyordunuz. Bugün siz de yardım kolileri getirdiniz. Politikanız değişti mi?' şeklindeki sorusuna Soysal, "Politikamız değişmedi. Sadaka kültürüne karşıyız. Bizde adettir. Taziyeye gittiğimizde hediye götürürüz." diye cevap verdi.