Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kış aylarında 1 milyon 900 bin ton kömür dağıttık

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kış aylarında 1 milyon 900 bin ton kömür dağıttık. Türkiye genelinde 2 milyon 140 bin aile faydalandı. Bizi eleştirenlere soruyorum; iki- üç ayda kömür çıkıyor mu? İki-üç ayda siz bunu dağıtabilir misiniz?" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Beyoğlu Belediyesi'nce kurulan ve tüm ihtiyaçların ücretsiz karşılanacağı bir marketin açılış törenine katıldı. Bakan Yazıcı, yaptığı konuşmada, "Sosyal yardım çerçevesi bakımından son derece önemli bir işe katkı sağlandı. Bu işe kim katkı sağladı bilinmeyecek. İhtiyacı olanın ihtiyacı giderilecek. Vatandaş bir farkla bu ihtiyacını giderecek. Görev yaptığı çevrenin yoksulunu, muhtacını görmeyen, göremeyen belediye vazifesini yapmıyor demektir. İlçesinde
kimsesizleri, yoksulları görmeyen devlet, sosyal devlet olgusunu göz ardı ediyor demektir" dedi.
Yapılan yardımları siyasi bulup eleştiren çevrelere seslenen Bakan Yazıcı, "Biz Türkiye'nin sosyal projelerine en uygun şekilde, hiçbir ayırıma mahal vermeden, Türkiye'nin en uç noktalarına hizmeti ulaştırıyoruz. Bizi eleştirenler bilmiyor; sosyal yardımlar bayramda durmaz, seçim var diye durmaz. Vatandaş muhtaçsa seçimde de, bayramda da muhtaçtır. Seçimde ve bayramda vatandaşın ihtiyaçları olmuyor mu? Bir insan ısınmayacak mı?. Gıda almayacak mı? Seçim var diye. Biz bunları bütün bir yıl boyunca bir
plan dahilinde sürekli yapıyoruz. Bayrama seçime denk gelmesi hesabımız dışıdır" diye konuştu.

"KIŞ AYLARINDA 1 MİLYON 900 BİN TON KÖMÜR DAĞITTIK"
Kışın yapılan yardımlara değinen Bakan Yazıcı, "Kış aylarında 1 milyon 900 bin ton kömür dağıttık. Türkiye genelinde 2 milyon 140 bin aile faydalandı. Bizi eleştirenlere soruyorum; iki- üç ayda kömür çıkıyor mu? İki-üç ayda siz bunu dağıtabilir misiniz?" diye sordu.
Yapılacak yeni projelere değinen Yazıcı, "Biz Türkiye'nin sosyal yapısıyla alakalı bütünleşik hizmet projesi adı altında bir projeyi 2008 yılında başlattık ve 2011 yılında bitirmiş olacağız. Türkiye'nin haritasını hane ölçeğinde bilmiş olacağız ve sosyal güvenceden yoksul vatandaşlarımızın yoksulluk kademesini belirleyeceğiz. Bunu birinci derece, ikinci derece, üçüncü derece olarak sınıflandıracağız. Oluşturacağımız veri tabanı sosyal yardım amaçlı bütün STK ve yerel yönetimler tarafından kullanılacak.
Dolayısıyla hangi vatandaşın nerede nasıl bir imkan sağlandı bilinecek" şeklinde konuştu.
Anayasa değişikliği ve referanduma değinen Bakan Yazıcı, "Son anayasa değişikliğinde çok önemli değişiklikler var. Bazıları 'bu anayasa ne getiriyor?' diye soruyor. Anayasayı gören, inceleyen mutlaka bir şey görür. Anayasa'nın 10. maddesini değiştiriyoruz. Onuncu madde eşitlik başlığını taşır. Şuanda 10. maddeye göre herkes eşittir. Hiç kimseye, hiçbir aileye imtiyaz tanınmaz. Biz bu maddeye kadınlara, özürlülere, dul ve yetimlere, vazife melüllerine yapılacak uygulamalar eşitlik ilkesine aykırı olmaz
dedik. Bu düzenlemeyi getiriyor. Bu anayasaya 'evet' diyenlerin; kadınların, dul ve yetimlerin korunmasından yana buna 'evet' diyor. 'Hayır' diyende 'banane kadından, banana özürlüden, varsın kalsınlar' diyor" diye konuştu.
Bakan Yazıcı, konuşmalarının ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte marketi gezdi. Açılışın ardından hizmet vermeye başlayan markete giren vatandaşlar tek tek ihtiyaçlarını giderdi. 'Sosyal Market', başta gıda ve giyim olmak üzere bir çok ürünü bünyesinde barındırıyor. Her gün sabah 09.00 /19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan marketten belediyece ihtiyaç sahibi olduğunu gösteren kartlarla ücretsiz istifade edilebilecek.