Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Kars'ta Ziyaretlerde Bulundu

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz Kars Valiliği'ni ziyaret etti.

Birtakım incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gelen Bakan Cevdet Yılmaz bugün karayoluyla Iğdır'dan Kars'a geldi.
Kars Valiliği'nde Bakan Cevdet Yılmaz'ı Vali yardımcısı Karahan Daştan, daire ve kurum amirleri karşıladı. Bakan Yılmaz daha sonra Vali Vekili Muhammet Lütfi Kotancı ile birlikte Valilik makamına geçti. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali vekili Muhammet Lütfi Kotancı'dan ille ilgili bilgiler aldı.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de herkesin anayasa değişikliğini istediğini söyledi.
Yılmaz; herkesin referandumla ilgili maddelere iyi bir şekilde bakmasını istediğini belirterek, "12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması milli bir meseledir. Bugün herkes Anayasa'nın değişmesini istiyor. Ben hiç görmedim bir kimsenin, 'Hayır değişmesin' dediğini. Ama iş icraata gelince bazıları farklı davranıyor" dedi.

"BU SİYASİ MESELE DEĞİL"
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, anayasa değişikliliğinin siyasi bir mesele olmadığını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Bu siyasi bir mesele değil. 'Anayasa'mız değişsin mi, değişmesin mi' meselesidir. Artık vatandaşa kişisel başvuru hakkı tanıyoruz. Vatandaş Anayasa Mahkemesi'ne gidebilecek. Fişlemeyi kaldırıyoruz. Artık kamu denetçiliğini kuruyoruz. Artık kimsenin askeri mahkemeye gitmesini istemiyoruz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) daha demokratik hale getiriyoruz" diye konuştu.

"BU AYIPTAN ÜLKEYİ KURTARIYORUZ"
Kars Valiliği'nde açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Geçici 15'inci madde Türkiye'nin bir ayıbıdır. İşte biz bu ayıptan ülkeyi kurtarıyoruz. Bir daha kimse darbeyi düşünmesin istiyoruz. Bu bir memleket meselesidir. Bu referandumu hiç kimse kesinlikle bir siyasi seçim olarak algılamamalı. Bu konu partiler üstü bir konudur" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE DÜNYADA PARLIYOR"
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki ekonomik gelişme ile birlikte demokratikleşmenin aynı paralelde olduğunu vurguladı. Bakan Yılmaz, "Ekonomik gelişmeyle demokratikleşme aynı paralel içerisindedir. Türkiye'nin dünyadaki ekonomik yıldızının her geçen gün parladığını görüyoruz. Bugün dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahibiz. İnşallah Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında ilk 10 ekonominin arasına girmeyi ve ekonomi gelirimizi 20 miyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Son global ekonomik krizi bakınız
IMF'den destek almadan atlattık" ifadelerini kullandı.
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra AK Parti Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven'in kayınpederinin cenazesine katıldı. İstasyon Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz Kars Belediyesi'ne geçti. Yılmaz'ı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan yardımcıları Cihangir Umurberg, İsrafil Çakaz, encümen üyeleri ve belediye personeli karşıladı.
Belediye Başkanı Bozkuş Bakan Cevdet Yılmaz'a il genelinde belediye tarafından yapılan projelerden bahsetti. Başkan Bozkuş projeleri CD ortamında Bakan Yılmaz'a gösterdi.
Yılmaz, yatımlarından dolayı Başkan Bozkuş'u kutlayarak destek olacaklarını söyledi.
Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra belediye binasından ayrılarak, sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Yılmaz geceyi Kars'ta geçirecek.