YARSAV, Başbakan'ın açıklamalarına tepki gösterdi

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, mil

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'CHP, MHP, BDP, YARSAV, terör örgütü hepsi bir araya toplanmışlar, kime karşı, milletin anayasasına evet diyenlere karşı.' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

"Başbakan'a açık mektup" başlıklı yazılı bir açıklama yapan Tarhan, YARSAV'ın getirilmek istenen değişikliklere karşı olduğunun açık olduğunu belirtti. Meydanlarda bunun böyle ifade edilmesini isteyen Tarhan, ancak mücadelelerinin 'evet' oyu verecek kişilerle aynı olmadığını ifade etti. Mücadelelerinin 1982 Anayasası ile yarı bağımlı hale getirilmiş yargıyı, iktidara tümüyle bağımlı hale getirecek ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasiyi onulmaz biçimde sakatlayacağına inandıkları bu değişikliklerin ulus tarafından reddedilmesi üzerine olduğunu savunan Tarhan, "Eğer yargı ile ilgili bu paket reddedilirse, 13 Eylül'den itibaren yargıyı bağımlı hale getiren anayasal ve yasal tüm engellerin uzlaşma ve demokrasi kültürü çerçevesinde kaldırılmasının önünün açılacağına, tam bağımsız yargıyı getirecek bir anayasa metninin tüm demokratik güçlerin katkısı ile kabul edileceğine inanıyoruz. YARSAV, bu yöndeki çalışmalarını kendisine açılan her türlü platformda çoğulcu demokrasiye olan inancıyla ve bilgiyle sürdürmektedir ve sürdürecektir." dedi.

Başbakan'ın sözlerinin açık ve bilinçli bir çarpıtma olduğunu iddia eden Tarhan, terör örgütü ile YARSAV'ın yan yana konulmasının ise meydanlarda toplanan insanları kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini ileri sürdü. 12 Eylül'de hayır sonucu çıkacağı için Başbakan'ın endişe duyduğunu savunan Tarhan, YARSAV'ın yurtseverlik ve ulus bilinci konusunda kimseden alacağı bir ders olmadığını kaydetti.