Tunceli'de 'Barajlara Hayır' Yürüyüşü

Tunceli'de, 10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin son gününde on bin kişiyi aşan bir kalabalık, bölgede yapılması planlanan barajlara karşı bir yürüyüş düzenledi.

10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin son gününde, Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen 10 binin üzerinde bir kalabalık, Munzur'un kıyısında 'Gole Çetu' olarak adlandırılan ziyaret noktasına doğru yürüyüşe geçti. Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca, BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, çevreci gruplardan Oktay Konyar, İffet Güler, Hasan Şen ve Karadeniz'den çevreci örgüt temsilcilerinin de destek verdiği grup baraj karşıtı sloganlar eşliğinde Gole
Çetu'ya kadar yürüdü. Burada Oktay Konyar, İffet Güler ve Hasan Şen birer konuşma yaptılar. Bu vadilerin ve derelerin gelecek kuşaklara koruyarak miras bırakılmaları gerektiğine değinen çevreciler, baraj yapımına karşı daha etkin mücadele yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Konuşmalar ardından Gole Çetu'da Türkiye'deki baraj karşıtı çevrecilerin temsilcileri beraberinde getirdikleri mumları yaktılar ve baraj karşıtı mücadelenin büyüyerek sürmesini dilediler. 'Dersim Dörtdağ' içinde türküsünü söyleyen çevreciler daha sonra olaysız dağıldılar.