D-100'de aşırı hız kazaya neden oldu: 5 yaralı

Mecidiyeköy'de D-100 karayolu üzerinde aşırı hız yüzünden bir aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. 5 kişinin ya

Mecidiyeköy'de D-100 karayolu üzerinde aşırı hız yüzünden bir aracın kontrolünü kaybetmesi sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. 5 kişinin yaralandığı kazada hız yapan aracın şoförü aracını bırakarak kaçtı. Olay yerinde can pazarı yaşandı.

Kaza, saat 00.00 sıralarında D-100 karayolu Edirne istikameti Mecidiyeköy viyadüğü üstünde meydana geldi. İddiaya göre yeni alındığı için plakası olmayan lüks bir araç, aşırı hız yaparak ilerlediği sırada kontrolünü kaybedince seyir halindeki diğer araçlara çarptı. Araçlardan biri takla atmaya başlayınca kazaya toplam 4 araç karıştı. Takla atan araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşların da yardımı ile araçtan çıkarılarak asfalt üzerinde ilk müdahaleleri yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen ambulanslara konulan yaralılar, önce Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların bu hastanedeki müdahalelerinin ardından Taksim İlkyardım ve Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Kazada yaralanan şahısların isimleri şöyle: Mehmet Bağcı, Ali Tekin, Uğur Şimşek, Müslüm İrfan, Ahmet Çetin.

Çevredeki vatandaşlar yaralılar ile ilgilenirken, bu sırada aşırı hız yaparak zincirleme kazaya neden olduğu ileri sürülen sürücü olay yerinden kaçtı. Trafik polisleri kaçan sürücünün kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Kaza sonrası iki araç kullanılamaz hale geldi. 4 araç oto kurtarıcı yardımı ile olay yerinden çekildi. D-100 karayolu üstünde de uzun araç kuyruğu oluştu. Araçların çekilmesiyle trafik normale döndü.

Bu arada, olay yerine gelen ve yaralılardan bazılarının babası olduğu öğrenilen İrfan Çetin isimli vatandaş, kazada ağır yaralılar olduğunu öğrenince ağlamaya başladı. Korku ve endişe içinde telefonu ile bilgi almaya çalışan babayı polis ekipleri ve çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yara almadan kurtulan bazı çocuklar ise korkudan ağladı. Çocukları, annesi sakinleştirdi. Görgü tanıkları, kazaya lüks aracın şoförünün neden olduğunu belirtti. Aracın aşırı hızlı gittiğini dile getiren görgü tanıkları, diğer araçlara çarparak durabildiğini anlattı. Motosikleti ile seyir halindeyken kazayı gördüğünü anlatan bir sürücü ise şoförün kaza sonrası olay yerinden kaçtığını kaydetti.