Çorum Valisi Çakır, Kazı Başkanları İle Bir Araya Geldi

Çorum Valisi Nurullah Çakır, 2010 kazı sezonun başlaması nedeniyle ildeki arkeolojik kazı yapan heyetlerin başkanları ile bir araya gelerek toplantı yaptı.

Çorum Valisi Çakır, Kazı Başkanları İle Bir Araya Geldi
Hititlerin başkenti olan Çorum'da Hitit kültürünün daha iyi tanıtılması için sempozyum ve söyleşi programları düzenlenmesinin gündeme geldiği toplantıda Hitit kültürü ile ilgili yapılacak yayınların desteklenmesi, bu kapsamda 2010 yılı Ekim ayı sonunda Çorum'da yapılan kazı ve araştırma sonuçları ile ilgili bir sempozyum yapılması ve Hitit Araştırma Merkezi kurulması kararlaştırıldı.
Polisevi'nde yapılan toplantıya Alacahöyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Sayın Aykut Çınaroğlu ve bakanlık kazı temsilcisi Metin Çakar, Ortaköy-Şapinuva Kazı Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel, Kazı Başkan Yardımcısı Mustafa Süel ve bakanlık kazı temsilcisi Murat Düşmez, Uğurludağ Resuloğlu Kazı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Yıldırım, Alaca-Eskiyapar Kazı Başkanı Doç Dr. Tunç Sipahi, Boğazkale-Hattuşa Kazı Başkanı Doç. Dr. Andreas Schachner ve bakanlık kazı temsilcisi Yaşar Yılmaz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup
Keleş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Müze Müdürü Dr. Önder İpek katıldı.
Çorum Valisi Nurullah Çakır, Çorum'un tarihi ve arkeolojik alanlar bakımından çok zengin bir il olduğunu söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ildeki tarihi ve arkeolojik alanlardaki çalışmaları desteklediğini, kendilerinin de Valilik olarak imkanlar ölçüsünde kazı alanları ve kazı çalışmalarına her türlü desteği verdiklerini dile getiren Vali Çakır, kazı başkanlarında çalışmalarında başarılar diledi.
Kazı başkanlarından yaptıkları çalışmalar ve sorunları hakkında bilgi alan Vali Çakır, bu yıl bakanlar kurulu kararı ile kazı izni verilen Uğurludağ-Resuloğlu ve Alaca-Eskiyapar kazı evleri ihtiyaçlarının giderilmesi için yetkililere talimat verdi.
İstanbul 2010 Kültür Ajansı'ndan dünya miras alanı olan Boğazköy-Hattuşa Müze ve Örenyerinin iyileştirilmesi amacıyla gönderilen ödeneklerden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür eden Çakır, bu ödeneğin en iyi şekilde kullanılacağını ifade etti.