Cabbar Dede Türbesine Ziyaretçi Akını

Çukurova bölgesi velilerinden on altı ve on yedinci asırda yaşayan ve hayatı hakkında fazla bilgi bulunmayan Cabbar Dede'nin Adana'nın Misis Beldesi yakınlarındaki Kütüklü köyündeki türbesine ziyaretçi akını sürüyor

Cabbar Dede Türbesine Ziyaretçi Akını
Çukurova bölgesi velilerinden on altı ve on yedinci asırda yaşayan ve hayatı hakkında fazla bilgi bulunmayan Cabbar Dede'nin Adana'nın Misis Beldesi yakınlarındaki Kütüklü köyündeki türbesine ziyaretçi akını sürüyor.
Abdülkadir-i Geylani hazretlerinin yoluna yani Kadiriyye tarikatına mensup olduğu bilinen Cabbar Dede'nin halk arasında mütevazi bir hayat yaşayan Cabbar Dede ile ilgili şunlar anlatılıyor:
"Çevredeki aşiretlere İslamiyetin emir ve yasaklarını anlatarak onların dünya ve ahirette kurtuluşa ermeleri için çalıştı. Kendisine karşı çıkanlar olduğu gibi, sohbetlerine koşup ondan feyz alanlar da çoktu. Onu sevenler çocuklarına Cabbar ismini koydular. Bu sebeple Adana bölgesinde Cabbar ismi yaygındır. Onun birçok menkıbe ve kerameti dilden dile anlatılarak günümüze kadar gelmiştir"