'Bursa'da Turizm Sayesinde İstihdam Artacak'

Bursa'da turizmi canlandırmak için gayret sarf ettiklerini belirten Vali Şahabettin Harput, "Bacasız fabrika olan turizm sayesinde gençlerimiz iş sahibi olacak" dedi.

'Bursa'da Turizm Sayesinde İstihdam Artacak'
Vali Şahabettin Harput, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ve Emniyet Müdür Vekili Arif Okçu ile birlikte Çalı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahallelinin sıkıntılarını dinledi. Meydan Mıraathanesi önünde muhtar ve mahalle sakinleriyle sohbet eden Vali Harput'a, Çalı'da bir meslek lisesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Muhtar Mustafa Yunguş, "Çalı İlköğretim Okulu'ndan her sene 90 öğrenci mezun oluyor. Bunların 10-15'i Anadolu liselerine gidiyor. Geri kalanı meslek liselerine gidiyor. Mevcut meslek liseleri mahallemize çok uzak kalıyor. Burada öğrenci potansiyeli var. Kayapa, Hasanağa ve Yaylacık gibi yakın beldelerden de gelenler olabilir. Buradaki sanayi sitesi, meslek lisesini şart kılıyor. Benim dedem cumhuriyet tarihinin ilk muhtarı idi. İlköğretim okulunu yaptırmak ona nasip oldu. İnşallah meslek lisesini yaptırmak da bana nasip olur" dedi.
"TURİZM İSTİHDAMI ARTIRACAK"
Vali Harput, Türkiye'nin her alanda daha da gelişmesi için halkın birlik ve beraberlikten ayrılmaması gerektiğini kaydetti. Bursa'da turizminin canlanması için alternatif turizm alanlarına yöneldiklerini anlatan Harput, "Dünyada sözü geçen bir ülke olabilmek için güçlü olmamız lazım. Birlik beraberliğin olmadığı, huzurun olmadığı, üretkenliğin olmadığ, yerde güçten kuvvetten bahsetmek mümkün değildir. Biz birlik olursak, kimse bize bir şey yapamaz. Bu millet Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı bu birlikle kazandı. Vatandaşımızın tamamı vatanına milletine bağlı insanlar bugün milletimiz üzerinde bir oyun oynanmak isteniyor hep beraber bu oyunu bozacağız. Bursa'da göreve başladığımızdan beri birçok projeye imza attık. Şimdi turizmi canlandırmaya çalışıyoruz. Bursa artık sanayie doymuş. Sanayi ile birlikte göç de geliyor. Bacasız fabrika turizmle birlikte gençlerimiz iş sahibi olacak. Her yerde meslek kurslarımız var. Eğrenci potansiyeli varsa Çalı'ya bir meslek lisesi yapılması için gerekeni yapacağız. Bu konuyla ilgileneceğim" diye konuştu.