Sarıkamış'ın Su Şebekesi Yenileniyor

Sarıkamış Belediye Başkanlığı tarafından ilçenin içme suyu isale hattı yenileniyor.

Sarıkamış'ın Su Şebekesi Yenileniyor
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, ilçe merkezinde daha önce kullanılan asbestli boruların polietilen borularla değiştirildiğini söyledi.
İlçe merkezinde yapılan içme suyu isale hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Özbilen, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Sarıkamış ilçesinin içe suyu hattını baştan aşağı yenileyeceklerini dile getiren Belediye Başkanı İlhan Özbilen, "20 yıl önce ilçe merkezine döşenen kanserojen etkili asbestli boruları sağlıklı polietilen borular ile değiştiriyoruz. 12 metre boyunda 60 santimetre çapında polietilen boruların döşenmesiyle birlikte Sarıkamışlılar sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Eski asbest borular artık kullanılamaz hale gelmişti. Sürekli sorun yaşıyorduk. Bu yüzden bu boruları sökerek değiştirmeye karar verdik" dedi.
DOĞRU İŞ YAPILIM Kİ KARŞIMIZA DOĞRU ŞEYLER ÇIKSIN
Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, geçmişte yapılan işlerin doğru olmadığını belirtti.
Başkan Özbilen; "Biz yaptığımız çalışmlarda sürekli kaliteyi ön plana çıkarttık. Öncelikle alt yapı çalışmalarının kaliteli ve sağlam olaması gerektiğine inandık. Bunun içinde eski asbest ve sağlıksız olan içme suyu borularını çıkartmaya karar verdik. Su hattını yenilerken vatandaşların sağlığını ön planda tuttuk. Bunun için daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan sağlık açısından sorunsuz olan polietilen boruları düşündük. Şuan çalışmalarımız devam ediyor. Artık işleri günü birlik yapma olanağı ortadan kalkmıştır. Yani dünün becerileriyle, bugünkü işleri yapmaya kalkışma devri kapanmıştır. Doğru iş yapalım ki karşımıza da doğru şeyler çıksın. Keşke zamanında bu borular eğer döşenmiş olsaydı bugün bu sıkıntıları yaşamazdık. Bugün maalesef gördüğünüz gibi daha önce yapılan işlerin tekrarını yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.
Sarıkamış Belediye Başkanlığı'nca İstasyon Mahallesi'nden başlatılan içme suyu isale hattı çalışmaları daha sonra diğer mahallelerde de devam edecek.
20 Yıl önce asbest borular kullanılmak suretiyle yapılan içme suyu şebekesi polietilen borularla değiştirilecek. 12 metre uzunluğunda 60 santimetre çapında olan borular pasa karşı korumalı ve insan sağlığını tehdit etmiyor. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla ilçeye sağlıklı su verilecek. Ve böylece sık sık meydana gelen su arızalarının da önüne geçilmiş olacak.