Iğdır Üniversitesi ek binasının temeli törenle atıldı

Iğdır Üniversitesi'nin ek derslik binasının temel atma törenine katılan Devlet Planlamadan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Üniversiteler, bir il

Iğdır Üniversitesi'nin ek derslik binasının temel atma törenine katılan Devlet Planlamadan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Üniversiteler, bir ilin sosyal ekonomik alanda gelişmesinde büyük katkı sağlar." dedi.

Iğdır Üniversitesi'nin mevcut İlahiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi içerisinde bulunan arsa üzerinde planlanan ek derslik temel atma törenine, Devlet Planlamadan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Iğdır İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Iğdır'ın sosyal ve ekonomik alanda gelişmesinde üniversitenin büyük katkı sağlayacağını belirten Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu bölgelerdeki üniversitelerin misyonunun önemli olduğunu, öğrenci yetiştirmenin yanında, kentin sosyal ekonomik alanda kalkınmasında büyük rol oynadığını vurguladı. Üniversitede görev alan hocalardan öğrenci yetiştirmeleri yanında, yörenin sosyal-ekonomik alanda gelişmesi için yeni projeler üretmelerini isteyen Bakan Yılmaz, "2008 yılında kurulan Iğdır Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Ben de devlet bakanı olarak her zaman Iğdır Üniversitemize katkıda bulunacağım." dedi.

Devlet Bakanı Yılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra düğmeye basarak üniversitenin ek binasına harç döktü.