Anayasa Değişikliğine Busiad'tan Destek

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yaklaşan referandum öncesi Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (BUSİAD) ziyaret etti

Anayasa Değişikliğine Busiad'tan Destek
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yaklaşan referandum öncesi Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneğini (BUSİAD) ziyaret etti. BUSİAD Başkanı Arif Özer, anayasanın değişikliğinin şart olduğunu söyledi.
AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum öncesi anayasa değişiklik paketinin içeriğini anlatmak ve 'evet' oyu istemek için başlattığı gezilerine hız kesmeden devam ediyor. BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Özer ve yöneticilerle bir araya gelen Yalçın, "Biz milletin emrinde bir devlet olsun istiyoruz. Anayasa değişiklik paketinde karşı çıkılabilecek hiçbir husus yok. Bu değişiklikler hayata geçtiğinde yargı kendi vazifesini yapacak. 13 Eylül yeni bir sistemin hayata geçtiği gün olacak" dedi.
Muhalefetin referandum sürecindeki tavrını da eleştiren Yalçın, "CHP programını açıyorsun benzer maddeler var. Muhalefette bunun farkında. Bu yüzden mitinglerde referandumu anlatamıyorlar. Mevcut anayasaya dışarıdan bakıldığında askeri dikta ile yönetilen bir ülke gibi görünüyoruz. Medeni bir ülkede bunlara yer yok" şeklinde konuştu.
BUSİAD Başkanı Özer ise mevcut anayasanın değişmesi gerektiğine inandıklarını belirterek,. anayasadaki kuralların değişmesinin zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye'nin sancılı bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Özer, "Türkiye'nin iyiye doğru gittiğine inanıyorum. Bazı paradigmalar yıkılıyor. Ama öyle ya da böyle bunlar yaşanırken, mutlaka uzlaşma olması gerekiyor. Anayasa değişikliği bir başlangıç olmalı. Bunun arkasından partiler yasası ve seçim yasasının da değişmesinin sağlanması gerek" diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında BUSİAD yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunan Yalçın, Yenişehir'e gitmek için BUSİAD'tan ayrıldı.