Taksim'de Toplanan Sanatçılar 'Referandum'a Hayır' Dedi

Galatasaray'dan Taksim Meydanı'na yürüyen bir grup sanatçı, "Referanduma hayır" diyerek hükümeti eleştirdi.

Aralarında ressam Bedri Baykam, Rutkay Aziz ve Ferhan Şensoy'un da bulunduğu sanatçılar, öğlen saatlerinde Galatasaray Meydanı'nda toplandı. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de destek verdiği grup, ellerinde "hayır" yazılı dövizlerle Taksim Meydanı'na yürüdü. Gruba destek veren vatandaşlar, "Cumhuriyet rejimi kazanacak" sloganları attı.
Açıklama yapan ressam Bedri Baykam, paketin AK Parti'nin kendini aklama paketi olduğunu iddia ederek, "Paketin, demokratikleşme ile hiçbir alakası yok. Seçim barajı indirilmemektedir. Dokunulmazlık kaldırılmamaktadır. Parti içi demokrasi getirilmemektedir. Bu oylama, AK Parti'nin kendini aklama paketidir. Medyaya da baskı yapılmaktadır. Başbakan, demokratik olmadığını TÜSİAD'a yaptığı çıkışla göstermiştir. Vatandaşların özgür iradesine tehditlerle müdahale edilmektedir. 12 Eylül'de Türkiye 'faşizme evet
mi, hayır mı' diyecek" dedi.
Rutkay Aziz ise, "Bunun, 12 Eylül darbesiyle, 12 Eylül Anayasa'sıyla hesaplaşma olduğuna inanmıyorum. Yargıyı siyasallaştırmak için yapılıyor. Bağımsız yargıyı etkileyeceği için pakete 'hayır' diyoruz" ifadelerini kullandı.
Grup, açıklamaların ardından dağıldı.