Seyrani Ziraat Bıldırcın Üretimine Başladı

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi'ne 2010 yılında açılan ve 2010-2011 eğitim yılında öğrenci alımına başlanan Zootekni bölümünde araştırma ve uygulama amaçlı olarak bin adet bıldırcın yetiştiriliyor

Seyrani Ziraat Bıldırcın Üretimine Başladı
Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi'ne 2010 yılında açılan ve 2010-2011 eğitim yılında öğrenci alımına başlanan Zootekni bölümünde araştırma ve uygulama amaçlı olarak bin adet bıldırcın yetiştiriliyor.
Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Selma Büyükkılıç, bıldıcın yumurtalarının kuluçka ve sonraki aşamalarının tamamının kontrol edildiğini söyledi. Büyükkılıç, 17 gün kuluçka dönemi, 15 gün büyütme kafesi, 15 gün geliştirme kafesinde bekletilen bıldırcınların doğaya adaptasyonları da sağlandıktan sonra Erciyes dağı eteklerinde doğaya bırakılacağını ve böylelikle doğal hayata katkıda bulunacaklarını belirtti.