Patnos, fakültesine kavuşuyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan, Patnos'a fakülte açılması için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'na teklif götürdüklerini sö

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan, Patnos'a fakülte açılması için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'na teklif götürdüklerini söyledi. Açılacak fakültenin Doğa ve Çevre Ürünleri Fakültesi olacağını ve bunun da bölgenin ihtiyacına rahatlıkla cevap vereceğini dile getiren Rektör Arslan, fakülteye Patnosluların destek vermesini ve sahip çıkmasını istedi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan ve AK Parti Ağrı Milletvekili Hanifi Alır beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telat Yanık, Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, AK Parti Patnos İlçe Başkanı Fatih Işık ile birlikte Patnos Kaymakamlığı'na yeni atanan Fehmi Sinan Niyazi'ye 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette Patnoslulara müjdeli haberleri veren Prof. Dr. Arslan, ilçeye fakültesi kurulması için YÖK'e teklif verdiklerini ve gerekli çalışmaları başlattıklarını kaydetti. Daha sonra Rektör Arslan beraberinde Ağrı Milletvekili Hanifi Alır, Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve beraberindekilerle fakülte yeri için Karatoklu köyü tarafında bulunan NATO birliklerinin olduğu askeri bölgede incelemelerde bulundu. Buradaki binaları gezen Rektör Arslan'ın arazinin ve binaların fakülte için elverişli olmadığını belirtmesi üzerine Patnos Yalçınkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)'na geçildi. Binayı daha önceden gezdiğini belirten ve burayı daha olumlu bulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arslan, "Üniversiteler bacasız fabrikadır. Üniversiteler bulundukları yere büyük fayda sağlar. Hem kültürel hem sosyal hem de maddi olarak büyük yarar getirir. Fakültenin açılması bizlerin işi ama sahip çıkması da Patnosluların işi. Ayrıca buraya açılacak fakülte Türkiye'de ilk kez Patnos'ta açılacak." dedi.

YİBO binasının, lojmanıyla ve diğer alanlarıyla fakülte için çok güzel olduğunu dile getiren Rektör Arslan, "YÖK'ten olumlu cevap gelmesi halinde hemen diğer işlemler başlayacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'' diye konuştu.

Rektör Arslan fakültenin bahçesini ağaçlandırmak için yanında bulunan vatandaşlardan da yardım sözünü aldı. Arslan ve beraberindekiler daha sonra Aktepe Köyü civarında bulunan 'Sarısu' diye adlandırılan sazlık bölgeye geçerek incelemelerde bulundu.