ASDER Konya Temsilcisi Kanmaz: 12 Eylül hukuk bayramımız olacak

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya İl Temsilcisi Mehmet Kanmaz, hukuksuzca ordudan atılanların 12 Eylül referandumunda 'hukuk ve özgürlük' bayra

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya İl Temsilcisi Mehmet Kanmaz, hukuksuzca ordudan atılanların 12 Eylül referandumunda 'hukuk ve özgürlük' bayramı yapacağını belirtti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen ASDER Başkanı Mehmet Kanmaz, vesayetçi rejimden en büyük sıkıntıyı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) mağdurlarının çektiğini ifade etti. Kanmaz, yeni YAŞ mağdurları oluşmaması için referanduma destek verdiklerini dile getirdi.

Ordudan atıldıkları dönemin Genelkurmay Başkanı'nın kendilerini hainlikle suçladığını hatırlatan Kanmaz, 28 şubat sürecinde, dayanağı olmayan uydurma haberlerle toplum nezdinde suçlu gibi gösterildiklerini anlattı.

O dönemde, seslerini kimseye duyuramadıklarını ve yaşadıkları dramı basının da görmezden geldiğini söyleyen Kanmaz, "Kamuoyunu inandıracak hiçbir dayanağı olmayan ordudan ihraçlara binbir kılıf hazırlamaya çalıştılar. Yaptıkları hukuksuzluğa ve işledikleri hukuk cinayetlerine intihar süsü vermeye çalışıyorlardı. Biz bir şey yapamadığımız için neticeyi Allah'a havale ettik." dedi.

Hantepe'deki Heron skandalını ve 'Heronları düşürün' emrini hatırlatan Kanmaz, şu çağrıda bulundu: "Buradan bütün YAŞ'zedelere ve bütün bu devleti, milleti seven, vatan topraklarını kutsal bilenlere sesleniyorum. Canını seve seve bu uğurda vermeye hazır olan, bu inançla şerefle vazife yapan ancak darbe odaklarınca kendilerine mani olacaklarını bildikleri için hak ettikleri rütbe ve görevlere getirilemeyen arkadaşlarıma sesleniyorum. Artık susmayın. Bizler atıldığımızda göz yaşlarınızı içinize akıttınız. Arkamızdan konuşulanların çoğuna ses çıkartmadınız. Terörle mücadele adı altında yapılan hukuksuzluklara da sesinizi çıkartmadınız. Görevde iken zaten yapamazdınız. İşte şimdi zamanı."

MİLLETİN HUKUK VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI

Yıllarca Türkiye'nin göz bebeği konumundaki ordunun yıpranmaması için çalıştıklarını dile getiren Kanmaz, "Gelinen noktaya bakın. İhanet planları, darbe planları. Sayılarını bile karıştırır olduk. Darbe zihniyeti iliklerine kadar işlemiş bir yönetim kadrosu. Önceleri bizler için hain diye kılıf hazırlamalar, zorlamalar, tasfiyeler, zulümler, işkenceler, sürgünler. Ölüm döşeğinde hastanelerden atmalar ve daha neler neler yaşattılar. Dilimiz varmıyor söylemeye. Aklımız karışıyor hatırlayınca. Gözlerimiz buharlanıyor. Sık sık yutkunmak zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

TSK içinde kendi uçağını düşürme, camileri bombalama planlarının yapıldığını, kendi askerlerine mayınla pusu kurulduğunu hatırlatan Mehmet Kanmaz, bu nedenle 12 Eylül referandumunun Türkiye için dönüm noktası olduğunu vurguladı. Kanmaz, "12 Eylül hakkımızın alınma günü olacak. Ramazan Bayramı üç gün ama dördüncü gün de bizim ve milletimizin hukuk ve özgürlük bayramı olacak." dedi.