Antalya'daki dersliklerin yarıdan fazlası son 7 yılda yapıldı

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'daki toplam dersliğin yüzde 56'sının 2003 yılından sonra yapıldığını söyledi. 2003'e kadar devlet ve hayırsever eliyle

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'daki toplam dersliğin yüzde 56'sının 2003 yılından sonra yapıldığını söyledi. 2003'e kadar devlet ve hayırsever eliyle yaptırılan derslik miktarı 8 bin 354 iken, 2003-2010 arasında bu sayı 4 bin 552 oldu.

Türkiye'nin tanınan turizmcilerinden Barut ailesi, otel yatırımlarının yanı sıra eğitime de destek oluyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut'un annesi Düriye Duran, memleketi Manavgat'a 16 derslikli anadolu lisesi yaptırıyor. Duran'ın yaptıracağı okulun protokolü, Antalya Valiliği'nde imzalandı.

Vali Ahmet Altıparmak'ın makamındaki protokol törenine Düriye Duran'ın yanı sıra Haydar ve Ahmet Barut kardeşler ile Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da katıldı.

İmza töreni öncesinde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, "Antalya, hayırseverlik noktasında 81 il içinde ilk sıraları takip ediyor. Bu birinciliğimizi de inşallah hiç kaptırmadan devam edeceğiz. Gerek hayırseverlerimizin gayreti, gerekse idareci arkadaşlarımızın onları teşviki, arsa bulmadaki özel gayretimiz bir araya geldiği zaman hakikaten Antalya yine 1 numara olmaya devam edecek. Bu sıramızı hiç kaptırmadan devam ettirmemiz gerekiyor." dedi.

Barut ailesine ve Düriye Duran'a okul inşa ederek eğitime yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Altıparmak, Antalya'daki toplam dersliğin yüzde 56'sının 2003 yılından sonra yapıldığı bilgisini verdi. 2003 yılındaki devlet yatırımının 5 bin 702, hayırsever yatırımının ise 2 bin 652 derslik olduğunu hatırlatan Vali Altıparmak, "2003'ten sonra hayırseverlerde müthiş bir gayret, müthiş bir katkı var. 2003-2010 arasında devlet bin 934 derslik yaptırıyor. Hayırseverler ise 2 bin 618 derslik yaptırıyor. Aradaki rakama baktığınız zaman hayırseverlerimiz örnek olmaya devam ediyorlar. Bu çıtayı her geçen gün yükseltiyorlar." diye konuştu.

Düriye Duran'ın diğer hayırseverlere örnek olacak bir davranışta bulunduğunu ifade eden Antalya Valisi, bunun gök kubbe altında hoş seda bırakmaktan daha öte bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Hayırsever Düriye Duran ise eğitime önem verdiklerini kaydederek, bundan sonra da okul yaptırmaya devam edeceklerini söyledi. Düriye Duran'ın 1997'de doğum yeri olan Manavgat'ın Gündoğdu Köyü'ne yaptırdığı 12 derslikli bir ilköğretim okulu bulunuyor.