AK Parti'den BBP'ye referandum ziyareti

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum çalışmaları kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

BBP İl Baş

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, referandum çalışmaları kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

BBP İl Başkanı Tahir Kahveci ve il yöneticileriyle yapılan görüşmeye AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, il yürütme kurulu üyeleri Tahsin Bulut, Hasan Tuğcu, Cemalettin Torun, Murat Yurtseven ve Cihat Çini katıldı.

AK parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tahir Kahveci, şunları kaydetti: "12 Eylül referandumuyla oylanacak anayasa değişiklik paketi milletimiz için çok önemli. Referandum, siyaset üstü bir durum. Bu partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu milletimizin meselesi. Biz parti olarak değişiklerin yetersiz olduğunu ifade etsek de mevcut değişiklik paketine 'evet' diyoruz. Hiçbir çıkar gütmeden sadece milletimizin menfaatleri için 'evet' diyoruz."

BBP'ye parti olarak verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yalçın ise şu görüşleri dile getirdi: "Anayasa değişiklik paketinin milletimiz tarafından onaylanmasıyla ülkemiz sınıf atlayacak. Hak arama kabiliyetimiz artmış olacak. Yargı bağımsızlığı teminat altına alınmış olacak. Yeni yapı tam bağımsız olacak. Hak arama kabiliyeti artınca kurumlar kendine çeki düzen vermek zorunda kalacak ve bu da kaynakların israfının önüne geçilmesi anlamına gelir."