YAŞ mağduru Kıdemli Albay Alper: Ergenekon cuntasının egemenliği, YAŞ kararlarının uygulanması demektir (Özel)

YAŞ mağduru emekli Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. Ahmet Alper, Ergenekon cuntasının egemenliğinin YAŞ kararlarının uygulanması anlamına geldiğini söyle

YAŞ mağduru emekli Tabip Kıdemli Albay Prof. Dr. Ahmet Alper, Ergenekon cuntasının egemenliğinin YAŞ kararlarının uygulanması anlamına geldiğini söyledi.

Emekli Tabip Kıdemli Albay Ahmet Alper, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'nin sayılı doktorları arasındaydı. 7 yıl Gastroenteroloji bilimdalı başkanlığı yaptı. 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Vural Beyazıt, tedavi ettiği komutanlardan sadece birkaçıydı.

Türk siyaset tarihine postmodern darbe olarak geçen 28 Şubat sürecinin en sert rüzgârlarının estiği dönemde, Ahmet Alper'in bu kez iyileştirmek için uğraştığı isim dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'ydı. Erkaya'ya, kanser teşhisini ilk o koydu. Fakat Erkaya'nın başında olduğu Batı Çalışma Grubu'nun yaptığı fişlemeler arasında Albay'ın da ismi vardı. 27 yıl canından çok severek taşıdığı üniformasına, 1997'nin Ağustos şûrasında veda etti. Alper, 'irticai tutum ve davranışlarla irticayı desteklemek' gerekçesiyle ordudan ihraç edilmişti. 28 Şubat fişlemelerinin kurbanlarından olan emekli Tabip Albay Alper, şimdi özel bir hastanede meslek yaşamına devam ediyor.

CİHAN muhabirine konuşan Alper, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nde 100 bin civarında subay ve astsubayın YAŞ kararları sebebiyle mağdur olduğunu belirterek, "Anayasanın kabulünden tam 9 ay sonra TSK Personel Kanunu'na ilave edilen bir kanun yüzünden, 100 bin civarında subay ve astsubay şu anki hukuk düzeninden çıkarılmıştır. Bu yüzden orgenerale esir edilmiştir. 15 tane orgenarelin dudağından çıkacak kelimelere kalmıştır. Bu durum 100 bin subay ve astsubay tarafından benimsenmediği gibi, generaller içinde de bu durumu benimsemeyenler vardır. Bir örnek vereyim; 28 Şubat döneminin önde gelen isimlerinden biri Orgeneral Teoman Kovan, iki yıllık Jandarma Genel Komutanlığı sürecinde sadece bir kişiyi yaş kararları ile görevinden uzaklaştırmıştır. Tek bir kişi ordudan uzaklaşmıştır. Bu da onun hukuk anlayışı ile ilgili, ondan sonra gelenler belirli bir klip içinde yürütmüşlerdir. Bu da maalesef orduda cuntalaşmanın bir etkisidir. Çünkü bir cunta, içinde hakim olması için başka fikirlerin orduda olmaması gerekmektedir. İşte Ergenekon cuntasının egemenliği, YAŞ kararlarının uygulanması demektir." dedi.

YAŞ kararı ile ordudan uzaklaştırılmanın hukuk devleti ve insanlıkla bağdaşmadığını vurgulayan Alper, 15 kişilik bir grubun, "Davacı benim, yargıç benim, karar veriyorum. Senin hakkındaki bilgiler gizlidir, kimseye vermiyorum. Bununla ilgili de hiç bir yere başvuramazsın." dediğini aktardı. İnsanın en önemli haklarından birinin savunma hakkı olduğuna dikkat çeken Alper, "Savunma hakkı yok. Sadece bu değil, bilgilendirme hakkımız da yok. Her şey gizli kapaklı yapılıyor. Kimi uzaklaştırıyorsunuz; 33 yıl hizmet etmiş, profesörlük makamına gelmiş, Gülhane'ye pek çok şeyler kazandırmış bir insanı silahlı kuvvetlerden uzaklaştırıyorsunuz." diye konuştu.

"GÜNEYDOĞU'DA HİZMET EDEN 300 İLE 500 ARASINDAKİ KİŞİ, YAŞ İLE ORDUDAN UZAKLAŞTIRILDI"

Geçtiğimiz aylarda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bir televizyon kanalına verdiği röportajı hatırlatan Alper, burada Albay Cemal Temizöz'ün şarkta önemli işler yaptığını, hakkındaki davalardan vazgeçildiğini söyleyerek, Temizözü savunmaya kalktığını anımsattı.

Sadece Temizöz'ü değil, Mehmet Haberal'ı da savunmaya kalktığını dile getiren Alper, şöyle devam etti: "Savunmaya kalktığı kişiler, kendilerini savunabiliyorlar. Avukatı var, hakimle savcıyla görüşebiliyor. Biz bunlarla görüşemiyoruz, orgeneraller kararı vermiş diyor. Cemal Temizöz'ün Güneydoğu'da bu kadar görev yaptığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, maalesef ama maalesef en az 300-500 arasındaki kişiyi, Güneydoğu'da bu vatana en temiz şekilde hizmet eden vatan evlatlarını, YAŞ kararı ile ordudan uzaklaştırdılar. Bunları niye düşünmüyorlar, onların insan olduklarını niye düşünmüyor? Haberal'ın 15 ayda güçlükle bir kez savunması alındı. 15 aydır tutuklu, hapishanede yatması gerekirken hastanede yatıyor. Ben onu suçlamıyorum, suçlu olup olmadığına mahkeme karar verecek. 15 aydır tutuklu bir kimsenin ifadesini almak bile bir merasim. Bizde ifade almak yok. Bakın benim ifadem yok, beni savunan kimse yok. Benim hakimim, savcım hepsi 15 kişilik TSK'nın orgeneral kadrosu."