Prof. Dr. Işıkara deprem konulu oyunda rol aldı

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Orada Kimse Var mı?" isimli tiyatro sahnelendi. Tiyatronun 2. Per

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Orada Kimse Var mı?" isimli tiyatro sahnelendi. Tiyatronun 2. Perdesinde Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da rol aldı. Işıkara kısa rolünde, depreme karşı bilinçli bir toplumun nasıl olması gerektiğini anlattı.

10 binlerce insanın hayatını kaybettiği 17 Ağustos depreminin yıl dönümü anısına hazırlanan "Orada Kimse Yok mu?" isimli tiyatro oyunu ile bir ilk gerçekleştirildi. Depremde yakınlarını kaybeden veya depremi yaşayan sanatçıları bir araya getiren oyunda, yaşanmış hikâye konu edildi. Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da rol aldığı tiyatro oyununda final sahnesinde hazırlanan dekorun büyük bir gürültüyle yıkılması izleyicilere gerçek bir deprem heyecanı yaşattı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde oynanan oyunda, Işıkara, mahallenin delisinin kendisinden anlatmasını istediği deprem bilinçlendirme broşürlerini açıklarken, deprem gerçeğini bir kez daha vurgulayıp izleyicileri uyarmaya çalıştı.

Oyunun bir başka ilginç yönü ise, yönetmeni Müşerref İdikut'un depremde yakınlarını kaybetmiş olmasıydı. Hem oyuncuların hem de yönetmenin 17 Ağustos depreminin mağdurları olması, oyunun gerçekliğini ve oyuna olan ilgiyi bir kat daha artırdı.