Mersin'de 1 Şahsın Polis Kurşunu İle Vurulduğu İddiası

Mersin'de bir kişinin, taş atan çocuğunu kollamaya çalıştığı sırada çevik kuvvet polisi tarafından başından tabanca ile vurulduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Nezir Burak (45) adlı bir kişi, Mersin Devlet Hastanesi'ne başından yaralanmış halde getirildi. Yaralı şahıs hemen tedavi altına alınırken yakınları Burak'ın, Şevket Sümer Mahallesi'nde taş attığı için polis tarafından kovalanan 7 yaşındaki çocuğunu korumaya çalıştığı sırada, çevik kuvvet polisi tarafından tabanca ile vurulduğunu iddia etti. Olay nedeniyle hastane önü, yaralı şahsın yakınlarıyla dolup taşarken, üst düzey emniyet yetkilileri de iddiayı
araştırmak üzere hastaneye geldi.
BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz Mersin Devlet Hastanesi'ne gelerek, yaralının sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve yakınlarıyla görüştü. Yılmaz, hastane çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorlarla görüştüğünü, yaralının bilincinin açık ancak sağlık durumunun halen ağır olduğunu ve ateşli silahla yaralandığını söyledi. Görgü tanıklarının beyanının ortada olduğunu ve bunun bir silahla yaralanma vakası olduğunu öne süren Yılmaz, "Biz bu olayın takipçisi olacağız. Temennimiz bir an önce sağlığına
kavuşmasıdır. Biz buradan halkımıza bir çağrıda bulunuyoruz. Sağduyuyu hakim kılsınlar, hiçbir provokasyona ve gerginliğe mahal vermesinler. Bunun yasal takibi her neyse, failleri kimlerse bir şekilde açığa çıkarılarak kanun önünde hesabını vereceklerine inanıyoruz. Görgü tanıklarının beyanı, çevik kuvvet polisinin yaptığı yönünde. Belinden tabancayı çıkararak sıktığını söylüyorlar. Temennimiz öyle olmamasıdır, gerginliğin yaşanmamasıdır. Hepimiz bu ülkede eşit, özgür bireyler olarak yaşamak istiyoruz.
Devletin ilgili kurumlarının olaya el atmasını ve faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi de olayın meydana gelmesinin ardından bir heyet oluşturarak inceleme yaptıklarını söyledi. İHD olarak yaptıkları incelemeye göre, olayın, polisin kovaladığı çocukları korumaya çalışan babaya karşı bir saldırı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Tanrıverdi, "Görgü tanıklarının ifadelerine göre, polisin hedef alarak saldırıda bulunduğu kanaatine vardık. Gerçekten birileri bu kentte geçmişte olduğu gibi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Barış ve
kardeşlik içinde yaşaması gereken halklar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Umarız ki, hastamız bir an önce sağlığına kavuşur. Emniyet güçlerinden, İHD olarak talebimiz en kısa süre içinde bu olayı yapanların ortaya çıkarılması ve yargıya teslim edilmesidir" diye konuştu.
Elinde kocasının kanlı gömleğini gösteren yaralı şahsın eşi Azize Burak ile görgü tanığı olduğunu ileri süren Ayhan Aslan adlı şahıs da, Nezir Burak'ı polislerin vurduğunu öne sürdü.

ATEŞLİ SİLAH KULLANILDIĞI TESPİT EDİLMİŞ DEĞİL
Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise olayda şu ana kadar ateşli silah kullanıldığına dair bir bulguya rastlanılmadığını söyledi. İddiaları çok yönlü olarak titiz bir şekilde soruşturduklarını belirten Öksüz, korsan gösterilerin yaşandığı bölgede meydana gelen olayın, seken bir plastik merminin isabet etmesi sonucu meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Olayın soruşturma aşamasında olduğunu ifada eden Öksüz, soruşturma sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağını vurguladı.