Marmaris Ak Parti'de Referandum Çalışmaları

AK Parti Marmaris ilçe Teşkilatı, Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül'de oylanacağı referanduma neden evet denilmesi için hazırlanan kitapçıkları düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Marmaris Ak Parti'de Referandum Çalışmaları
AK Parti Marmaris İlçe Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Başkanı Kadem Mete Marmaris merkezde ve beldelerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek ; "Hazırladığımız kitapçıkları dağıtmaya Hisarönü Köyü'nden dağıtmaya başladık. Halkımıza neden evet demelerini bu kitapçıklarla açıklayacağız. Amacımız siyasi bir parti çalışması değil. 1982 Anayasasıyla askeriyenin yaptığı yapmış olduğu anayasayı değiştirip demokratik bir hale getirmektir. Anayasa taslağı hazırlanırken muhalefet partilerinin görüşlerine de başvuruldu.
mecliste bulunan siyasi partilerden iki temsilci istenildi. Ama muhalefet partileri bu talebe olumlu bir cevap vermedi" dedi.
Mete, toplumun ortak mutabakatıyla çıkacak olan anayasa değişikliğine muhalif partiler sıcak bakmadığını belirterek; "Muhalefet partileri il il dolaşarak vatandaşlardan hayır oyu kullanmalarını istiyorlar. Hayır oyunu isterken de anayasayla alakasız şeyler ortaya konuluyor. Başbakanın evi, sözleri polemik konusu yapılıyor. Hiç kimsenin meydanlarda attıkları nutuklar bizi ilgilendirmiyor. Baktığımız zaman muhalefet partileri bazı maddelere sesini çıkartamıyor. Bunlardan bir tanesi de Şehit yakınlarının devlet dairelerinde işe yerleştirmeleri gibi. Hayır diyen çoğu kişi bu maddeleri okumuyor. Ak Parti çıkardı diye hayır diyorlar. Neden hayır diyorsunuz hangi maddeye karşısınız dediğimizde cevap verilemiyor. Kulaktan dolma bilgilerle okumadan araştırılmadan ön yargılı davranılıyor. Bu anayasa AK Parti'nin değil halkın anayasasıdır. CHP'li, MHP'li kardeşlerimize özgür iradeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin daha demokratik, özgürlükçü, sosyal olmasını istiyorlarsa evet demelerini istiyoruz. Bu Ak Parti'ye güven oylaması değildir. Hangi siyasi partiden olursanız olun bu değişikliklere karar vermeden önce maddeleri okuyun inceleyin ve özgür iradenizle karar verin"dedi.
MARMARİS-GÖKOVA YOLUNDAKİ ÇALIŞMALAR
Mete, Marmaris-Gökova yolundaki yol kapama çalışmalarının uzama sebebinin ihaleye giren firmalarla ilgili olduğunu belirterek; "Bu yol 3. kez ihale edilmiştir. İhaleyi alan ilk firma çalışmaları bırakıp kaçmıştır. İkinci firma aile şirketiydi. Babaları rahmetli olunca ailede miras paylaşımı oldu ve firma işten çekilme kararı aldı. Ancak şu anki firma çok güçlü bir firma 2012' de bitmesi planlanıyordu yolun ancak şu anki çalışmayla 2011 Eylül'de bitecek. Tamamı 26 km ve toplam maliyeti 42 trilyon. Yani Marmaris'e 42 trilyonluk bir yatırım yapılıyor. Bu yolda patlama yapılmak zorunda. Kırılmalarla yapılacak çalışmayla 2-3 yılda bile bitmesi mümkün değildi" diye konuştu.